20. januar 2019
Rikke Vestergaard fra Vallensbæk. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk
gallery icon

Se billedserie

Rikke Vestergaard fra Vallensbæk. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miss'er fra Vestegnen i finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miss'er fra Vestegnen i finalen
Vestegnen - 04. august 2018 kl. 11:49
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

23-årige Louise fra Hvidovre. 24-årige Anja fra Greve. 21-årige Rika fra Glostrup. 22-årige Rikke fra Vallensbæk. 19-årige Fie fra Hvidovre.

Disse fem unge kvinder fra Søndagsavisen Vestegnens område er blandt de 30 finalister, der skal kæmpe om Miss Danmark-titlen.

- Jeg har overvejet at deltage i flere år, og nu fik jeg taget mig sammen. Så kom jeg til casting, og jeg blev altså udvalgt, fortæller Rikke Vestergaard fra Vallensbæk.

Hun kan ikke løbe fra sit smukke udseende, men hun vil også gerne vise, at skønhed kommer indefra.

- Jeg synes det er forkert at sætte folk i bås. I bund og grund er jeg en stille og rolig pige, der godt kan lide at gå uden makeup og fx elsker at være i naturen. Og så elsker jeg nogle gange at blive stylet. Man kan godt have flere sider i sig, understreger Rikke, der sidst i august starter på studiet som markedsføringsøkonom.

Hun nyder naturen i Vallensbæk, og blandt andet rider hun meget i området ved Vallensbæk Mose, ligesom Vallensbæk Strand også bruges jævnligt.

Rikke synes, at forløbet indtil videre har været både sjovt og mega spændende.

- Det er også lidt grænseoverskridende, at man hele tiden bliver vurderet. Det har da ind imellem også været nervepirrende, fortæller Rikke.

Som en del af Miss Danmark-konkurrencen skal de 30 finalister stå for et velgørenhedsprojekt. Rikke Vestergaard har valgt at støtte idrætsforeningen BSI, der er Danmarks største idrætsforening, for børn, unge og voksne, som er blinde eller svagtseende.

- I mit valg om at stille op i Miss Danmark-konkurrencen ligger der helt klart en motivation i, at jeg kan være med til at gøre en forskel, som i dette tilfælde med Blinde og Svagsynedes Idrætsforening. Jeg synes det er vigtigt, at alle kan deltage i idrætsaktiviteter, også selvom de har et handicap, siger Rikke Vestergaard.

Beauty With A Purpose

Miss Danmark 2018-konkurrencen bliver afgjort ved et stort gallashow den 12. september, og vinderen skal repræsentere Danmark i Miss World-konkurrencen, der finder sted i Kina.

Miss Danmark er den ældste og mest prestigefyldte skønhedskonkurrence herhjemme, og har en historie der fører tilbage til 1926. Bag konkurrencen står den tidligere Miss Danmark-vinder Lisa Lents. Miss Danmark-organisationen er en skønhedsorganisation, der har velgørenhed som sit hjertebarn, og arbejder ud fra programmet »Beauty With A Purpose«.

Miss Danmark-konkurrencen afgøres ikke kun af, hvem der ser bedst ud på catwalken.

Konkurrencen indeholder en masse delkonkurrencer hvor deltagerne bliver udfordret på alle måder. Udover at blive bedømt på udseende, bliver de bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner og engagement i velgørenhedsarbejde. Der bliver kigget på helhedsindtrykket gennem hele forløbet og til sidst finder man frem til en vinder, som repræsenterer den danske kultur og værdier på bedst mulig vis.

Der er med andre ord også tale om hårdt arbejde og mange udfordringer for de fem piger fra Søndagsavisen Vestegnens område.

Denne weekend bruger pigerne på en bootcamp, hvor de skal træne op mod finalen - det er alt fra at posere til at holde tale foran andre.

Støtter lokalt

For Louise Sander Henriksen er Miss Danmark-konkurrencen også lidt af en personlig rejse.

- Jeg vil gerne rykke mine grænser og blive mere udadvendt. Jeg er en ret indadvendt pige, og det bliver jeg udfordret på her i Miss Danmark-konkurrencen. Det er både grænseoverskridende og utrolig spændende, fastslår Louise, der til daglig er pædagogstuderende og butiksassistent i Intersport i Glostrup Shoppingcenter.

Louise er opvokset i Hvidovre, og for hende var det vigtigt at kunne støtte noget lokalt med sit velgørenhedsprojekt.

- Jeg har valgt at støtte Headspace i Hvidovre, som hjælper unge. Jeg har besøgt Headspace og talt med de frivillige om, hvordan de arbejder med deres indsats over for unge, der har problemer. Jeg skal lave en video med Headspace i Hvidovre, som kan promovere stedet, fortæller Louise.

Hun er blevet så begejstret, at hun måske selv vil søge ind som en af de frivillige, der hjælper unge.

Regner med at vinde

Anja Lund fra Greve meldte sig til Miss Danmark-konkurrencen, da hun fandt ud af, at der ikke er krav til højden.

- Jeg troede faktisk, at man skulle være mindst 173 cm høj. Ved et tilfælde fandt jeg ud af, at der ikke var noget krav, og så meldte jeg mig til, siger den 167 cm høje pige fra Greve.

- Det er meget spændende at være med. Man får udfordringer, og for mig giver det også personlig udvikling, siger Anja.

Med et smil fortæller hun, at hun regner med at vinde:

- Jeg synes, at når man stiller op i noget, så skal man gå efter det hele vejen. Og jeg synes det kunne være fedt at komme til Kina og Miss World-konkurrencen, tilføjer hun.

Anja læser til pædagog, og samtidig har hun haft en tæt relation, som har været ramt af kræft.

Derfor har Anja valgt et velgørenhedsprojekt, der støtter organisationen »Familier med kræftramte børn«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk