16. oktober 2021
Her er en visualisering af den nye plads i Islev.
Her er en visualisering af den nye plads i Islev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner til ny plads ved letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner til ny plads ved letbanen
Vestegnen - 26. februar 2020 kl. 17:25

Rødovre Kommune etablerer en ny plads tæt på den kommende letbanestation i Islev. Det er en del af den såkaldte ID-linje, der skal være med til at forskønne området.

Rødovre Kommune har i flere år arbejdet med at forskønne Islevbrovej og forberede en flot forbindelseslinje til den kommende letbanestation i Islev. Det næste trin er en ny plads, hvor man kan slå sig ned og blandt andet se på kunst.

- Vi skaber en ny plads i Islev, som inviterer til, at man sætter sig og tager en pause. Der er gjort plads til et markant kunstværk - på illustrationen er det markeret som et stort ur. Det er op til kunstrådet at afgøre, om de vil gå videre med den idé, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Rødovre, Jan Kongebro.

Der bliver desuden opsat to granitskulpturer, som tidligere har stået på Islev Torv. Der bliver også plads til en række historiske smedejernsgitre, som er blevet bevaret fra den grund, der tidligere husede Statens Pædagogiske Forsøgscenter. Smedejernsgitrene er svendestykker, som lokale lærlinge lavede i 1960'erne.

I midten af pladsen kommer der en fordybning, som kan håndtere regnvand ved skybrud.

Det forventes, at arbejdet med at lave pladsen begynder i august 2020, så den står færdig i slutningen af året.

Den sidste del af ID-linjen bliver en cykelsti, som fører til den kommende letbanestation i Islev. Det forventes, at cykelstien bliver anlagt i 2023, når letbanestationen står færdig.

Kommunalbestyrelsen har afsat 3,25 millioner kroner til etablering af den nye plads.

Rejser du til udlandet i år?