18. juli 2019
Som en del af den nye indsats skal brobygningen mellem folkeskolerne og erhvervsskolerne styrkes, så eleverne i folkeskolen kan komme ud og afprøve de forskellige håndværksfag. Heriblandt hvad man laver som murer. Foto: EUC Sjælland
gallery icon

Se billedserie

Som en del af den nye indsats skal brobygningen mellem folkeskolerne og erhvervsskolerne styrkes, så eleverne i folkeskolen kan komme ud og afprøve de forskellige håndværksfag. Heriblandt hvad man laver som murer. Foto: EUC Sjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbevilling: Flere unge i fritidsjob og erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbevilling: Flere unge i fritidsjob og erhvervsuddannelse
Vestegnen - 16. januar 2019 kl. 09:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Unge i Greve Kommune skal gennem en stor ny indsats »Fra fritidsjob til faglært« opnå praktiske erfaringer og konkret viden om alle de muligheder, der er ved at tage en erhvervsuddannelse.

Det er de to boligsociale helhedsplaner i Greve Nord og Køge, der sammen med en række samarbejdspartnere netop har fået en stor bevilling på knap ni millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Støtten går til et fireårigt projekt, der skal øge uddannelses- og beskæftigelsesgraden for børn og unge i blandt andet Greve Nords boligområder ved fx at hjælpe de unge i gang med fritidsjob i virksomheder indenfor de faglige erhverv samt bygge bro mellem folkeskolerne og erhvervsskolerne.

- Alle prognoser viser, at der kommer til at mangle faglært arbejdskraft indenfor de forskellige erhverv, ligesom der er brug for at få flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Derfor er det vigtigt, at vi igangsætter en fælles og koordineret indsats nu. At vi får flere dygtige faglærte, vil både hjælpe de unge nu og her - og vil på længere sigt være dem selv og samfundet til gavn, siger Majken Rhod Larsen, der er er sekretariatsleder i Greve Nord Projektet.

Projektet bygger på fem overordnede aktiviteter, der involverer både den unge selv, de unges forældre, områdernes uddannelsesinstitutioner, offentlige institutioner, virksomheder og erhvervsliv.

Via tæt dialog og samarbejde på tværs, skal de unge motiveres til at gennemføre erhvervsrettede uddannelser, der giver dem mulighed for bagefter at blive en del af arbejdsmarkedet.

Indsatserne omfatter blandt andet, at de unge via lommepenge- og fritidsjob skal introduceres til arbejdsmarkedet og forskellige erhverv, øget brobygning mellem folkeskoler og erhvervsuddannelserne samt informationsmøder og job- og uddannelsesmesser for de unge og deres forældre.

Projektet henvender sig til alle børn og unge, der bor i Køges udsatte boligområder og i bydelen Greve Nord. I de to kommuner glæder man sig også meget over projektet og alle de positive effekter, det kommer til at få ikke kun for boligområderne, men for hele kommunen og erhvervslivet.

- Vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden, hvis vi skal kunne sikre væksten og velfærden, også her lokalt i Køge Bugt-området. Derfor er det meget positivt, at vi nu får mulighed for at arbejde med at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Hvis vi så ovenikøbet kan nå den gruppe, der ellers så frem til et liv på kanten af arbejdsmarkedet, er det jo bare ekstra positivt, siger Morten Dahlin, der er formand for integrations-, beskæftigelses- og ungdomsudvalget i Greve Kommune.

Projektet løber i perioden fra 1. februar 2019 til 1. februar 2023. Det samlede budget er på 10,8 millioner kroner, hvoraf de 8,7 millioner kroner er doneret af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Fra fritidsjob til faglært
  • De 13 til 15-årige skal ansættes i lommepengejob, hvor de gennem løbende vejledning fra en projektmedarbejder bliver rustet til at starte i et almindeligt fritidsjob.
  • De 15 til 17-årige skal ansættes i fritidsjob i kommunale institutioner eller områdernes ejendomskontorer, hvor der er overskud til at hjælpe den unge mere end ved et regulært fritidsjob.
  • De 15 til 18-årige, der tidligere har haft lommepenge job, og derfor nu er parate til et fritidsjob, skal ansættes i fritidsjob i virksomheder indenfor faglige erhverv.
  • Projektet skal afholde særlige vejledningsaktiviteter for de unge og deres forældre, fx informationsmøder, job- og uddannelsesmesser, besøg hos virksomheder eller uddannelsesinstitutioner m.m.
  • Samarbejdet og brobygningen mellem folkeskoler og erhvervsuddannelserne skal styrkes ved at dele af undervisningen rykkes ud af folkeskolerne og ind på erhvervsskolerne og gennem forløb, hvor udvalgte folkeskoleelever er i praktik på erhvervsskolerne.