18. juni 2019
David, Vitus, Valdemar og Ismail får tips af børnekulturkonsulent Kirsten Schneider, før de skal ind i byrådssalen og præsentere Herstedøster Skoles projekt C.O.B.A.S. til Elevbyrådsdagen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

David, Vitus, Valdemar og Ismail får tips af børnekulturkonsulent Kirsten Schneider, før de skal ind i byrådssalen og præsentere Herstedøster Skoles projekt C.O.B.A.S. til Elevbyrådsdagen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikrofoner, nerver og krydderurter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikrofoner, nerver og krydderurter
Vestegnen - 12. februar 2019 kl. 07:10
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg glæder mig, men er samtidig nervøs, fortæller Valdemar fra Herstedøster Skole.

Sammen med tre andre elever fra skolen er han i fuld gang med at forberede sig på elevbyrådsdagen, som for 12. år i streg bliver afholdt i Albertslund Kommune. Her mødes alle kommunes 6. klasseelever for at blive enige om et projekt, som skal være med til at gøre Albertslund til et bedre sted.

- Vi udfordrer eleverne til at ændre byen. De skal ikke kun tage stilling til ting indenfor skolen, men også byen omkring dem, siger børnekulturkonsulent Kirsten Schneider fra Albertslund Kommune, som er på besøg.

Hun gennemgår planen for dagen, hvilke pladser eleverne skal sidde på, og hvordan man stiller gode spørgsmål. For der er meget at forberede sig på inden det går løs i byrådssalen. Her skal fem udvalgte grupper fremlægge deres ide. I år er temaet »Spis min by«.

12-årige David, Valdemar, Ismail og Vitus skal repræsentere Herstedøster Skole og skolens projekt C.O.B.A.S. Bogstaverne står for fem forskellige krydderurter. Det er nemlig det, deres projekt fokuserer på. Etablering af plantekasser med krydderurter, som alle kan bidrage til og få glæde af.

- Albertslund har mange frugttræer, hvorfor ikke have flere krydderurter, siger Valdemar.

Med Kirsten Schneiders penalhus i hånden, som skal forestille en mikrofon, øver David sig på, at fremlægge projektet. Det er nemlig vigtigt, at eleverne lærer, hvordan de snakker tydeligt og ned i mikrofonen.

- Man taler ikke uden en mikrofon. Hele mødet bliver streamet. Det gør vi, fordi vi streamer alle møder, og ellers kan dem i biografen ikke følge med, siger Kirsten Schneider.

En hel årgang kan ikke være i byrådssalen, så de bliver delt op i to rum og skifter så halvvejs, så alle får lov at sidde i den sal, hvor lokalpolitikerne til daglig sidder.

- Er I trygge ved det nu, spørger Kirsten Schneider til sidst.

Der lyder et fælles »ja« fra alle fire drenge.

I dag, tirsdag den 12. februar, mødes eleverne og beslutter, hvilket af de fem forslag, som kommunen skal gennemføre. Der er sat 70.000 kroner af til projektet.