26. januar 2020
19-årige Mikkel Victor Larsen fra Albertslund vandt regionsmesterskabet i Skills for tømrere og er derfor klar til danmarksmesterskaberne.
gallery icon

Se billedserie

19-årige Mikkel Victor Larsen fra Albertslund vandt regionsmesterskabet i Skills for tømrere og er derfor klar til danmarksmesterskaberne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel fra Vestegnen er regionens største tømrertalent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel fra Vestegnen er regionens største tømrertalent
Vestegnen - 28. oktober 2018 kl. 14:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nogle, der har ti tommelfingre, og så er der andre, der har hænderne skruet godt på. Den 19-årige tømrer Mikkel Victor Larsen fra Albertslund tilhører den sidste kategori.

arrow Læs også: 1200 timers træning skal sikre sejren

Det beviste han i denne uge, hvor han vandt regionsmesterskabet i Skills inden for tømrerfaget.

- Jeg har trænet rigtig, rigtig meget. Jeg har været i gang med at træne i år, så jeg kan blive så dygtig som muligt, fortæller Mikkel Victor Larsen, der er fra Albertslund og til daglig går på erhvervsskolen Next Uddannelse København.

I Skills konkurrerer elever på erhvervsuddannelserne om, hvem der er den bedste til de respektive fag. I tømrerfaget skal deltagerne altid bygge en tagkonstruktion af en art - den sværeste gren af tømrerarbejdet.

For Mikkel Victor Larsen er det langt fra første gang, at han udfolder sit tømrertalent. Sidste år vandt han også det regionale Skillsmesterskab og avancerede til DM, hvor det blev til en tredjeplads. Samme placering opnåede han også tidligere på året, hvor var han i kamp i det uofficielle europamesterskab.

Vil være en af verdens bedste

Som det nok er gået op for de fleste, mangler Danmark i disse år dygtige håndværkere. Og Mikkel Victor Larsen kunne derfor formentlig bruge den tid, han bruger på at træne til Skills, på at tjene en masse penge. Så hvorfor i det hele taget bruge tiden på en konkurrence, hvor der kun er prestige på spil.

- Jeg kan gøre det her én gang i mit liv, mens jeg har mange år til at tjene penge. Jeg kan godt lide at være den bedste til det, jeg laver, og jeg synes, det er både fedt og spændende at være den bedste. Samtidig gør konkurrencen og træningen, at jeg bliver en meget bedre tømrer, siger den talentfulde håndværker.

Med sejren har han kvalificeret sig til danmarksmesterskaberne i Skills, der foregår i april i Næstved. Det er en konkurrence, som den unge Next-tømrer har store forventninger til.

- Målsætningen er at vinde. Det har været mit mål, siden jeg begyndte for et års tid siden, at jeg skal vinde DM og på den måde komme til World Skills (verdensmesterskaberne, red.). Det vil være en kæmpe stor oplevelse at komme til sådan en stor konkurrence og en drøm, hvis jeg kan være en af verdens bedste tømrere, siger Mikkel Victor Larsen.

Det praktiske trækker

Ud over at gå i skole på Next Uddannelse København, har Mikkel Victor Larsen også en læreplads i den store byggevirksomhed MT Højgaard. Her får han, efter eget udsagn, lov til at prøve kræfter med mange forskellige tømrerdiscipliner og er derfor rigtig glad for sin læreplads.

I det hele taget er han glad for at være begyndt på tømreruddannelsen, hvor det især er det, at han står med noget i hænderne, og at han bygger noget, der trækker i ham.

- At komme ud og lave noget praktisk har grebet mig. Det er noget af det fedeste. Men jeg kan også godt lide at sidde og tegne på computeren, som vi også kan arbejde med som tømrere, siger den 19-årige tømrerelev fra Albertslund.

Som tømrer går man på en såkaldt erhvervsuddannelse, og det er nogle uddannelser, der er gode til børn og unge, der gerne vil kombinere skolebænken med praktiske udfoldelser. Her veksler eleven nemlig mellem skoleophold og praktikophold i en relevant virksomhed.

arrow Oliver elsker at reparere biler
28. marts 2019 kl. 17:52 Opdateret: kl. 17:57
arrow Fliser og fuger for feinschmeckere
16. marts 2019 kl. 12:47 Opdateret: kl. 15:59
arrow Den skal sidde lige i te-skabet
23. september 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:30