10. december 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mig og min have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mig og min have
Vestegnen - 23. september 2018 kl. 08:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egen have med plads til børn, solseng, grill og køkkenhave, kedelige plæner eller en lille frodig oase bag en tryg hæk. Parcelhushaven er fuld af modsætninger, drømme, mode og håb. I den nye særudstilling, »Mig og min have«, tager Greve Museum et kig ind bag ligusterhækkene og forsøger at give et svar på, hvordan vi danskere har det med vores haver.

Ord som ligusterfascist klæber stadig til livet bag hækkene, lige meget om haven er omkranset af liguster eller bøg. Men bag de grønne hække er en rigdom af personlige oaser. Haverne er skabt efter skiftende moder, svingende økonomi og ændrede familiemønstre med deres variation af bede, planter og terrasser.

Udstillingen fortæller om parcelhushavens udvikling fra 1960'erne og frem til i dag. Hvordan har havemoden ændret sig i kataloger og i den reelle have. Hvilke tanker, ideer og drømme gemmer der sig bag ligusterhækken? Gennem lokale haveejernes egne fortællinger ser vi nærmere på forholdet til haven på godt og ondt.

I udstillingen præsenteres også nogle forskellige typer af haveejere, og mon ikke at publikum kan genkende sig selv i én eller måske flere af typerne? Kom og test dig selv og find ud af, om du er en nusser, der bruger næsten al sin fritid på haven, en ordensaktivist, der sætter en ære i en flot klippet hæk og en ukrudtsfri have, en økoromantiker, hvor sprøjtemidler aldrig finder vej ind på matriklen eller en slapper, som nyder haven både med og uden ukrudt, bare den kan bruges til leg, hygge og afslapning.

Udstillingen vises på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve frem til 17. marts 2019. Der er fri entré til udstillingen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk