25. februar 2020
Dansk Forening for Rosport afholder åbne mesterskaber i coastalroning i Køge Bugt 7. september ud for kunstmuseet Arken i Ishøj.
gallery icon

Se billedserie

Dansk Forening for Rosport afholder åbne mesterskaber i coastalroning i Køge Bugt 7. september ud for kunstmuseet Arken i Ishøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mesterskabet i coastalroning foregår på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mesterskabet i coastalroning foregår på Vestegnen
Vestegnen - 06. september 2019 kl. 13:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle roere kan deltage, når Dansk Forening for Rosport 7. september afholder åbne mesterskaber i coastalroning i Køge Bugt ud for kunstmuseet Arken i Ishøj. Åbningen sker kl. 10 og første løb er kl. 10.20.

Ishøj og Greve Roklubber står for arrangementet, der starter kl. 10. Mesterskaberne gennemføres uanset vejret, for coastalroning er om muligt endnu sjovere i blæsevejr og bølger. Tilskuerne får helt sikkert en god oplevelse, når de følger og hepper på de tilmeldte hold.

Coastalbåden er en forholdsvis ny bådtype i dansk rosport. Coastal er roningens ekstremversion og kan bruges til at ro tværs over Atlanterhavet.

Fordelen er, at havblik ikke er nødvendigt for at ro ud, båden surfer på bølgen, så coastal passer rigtig godt til roning i uroligt vejr ved de danske kyster.

Coastalroning er et af de hurtigst voksende rofællesskaber i verden, og er hurtigt blevet udbredt til alle mulige lande, f.eks. Maldiverne og flere lande i Afrika.

Roning på oprørte vande betyder, at coastalroning er helt forskelligt fra de sædvanlige olympiske rodiscipliner, hvor man ror to kilometer på en lige linje. Coastalroere foretrækker højere bølger, og mesterskaberne kan derfor være spændende at følge. Der har været verdensmesterskaber i coastalroning siden 2006.

Årets verdensmesterskaber i coastalroning finder sted i Hongkong den 1.-3. november, hvor også danske hold deltager.

Danish Open Coastal Rowing er det officielle danske forbundsmesterskab for roning i coastalbåde og er samtidig kvalifikationsløb for danske holds ranking til VM i coastalroning. I åbne mesterskaber kan alle hold deltage, så det forventes, at der deltager hold fra andre lande end Danmark.

Danish Open Coastal Rowing roes i år på en fire kilometer bane med mål på stranden, hvor én roer fra hver båd skal løbe det sidste stykke over målstregen i sandet. Banen er med indlagte vendinger omkring bøjer, hvor der skal kæmpes i at mestre bølgerne, styring af båden på banen og i at undgå sammenstød. Alle både i hvert løb starter samtidigt.

Banen er overvåget af officials i følgebåde, således at sikkerheden er høj.

Bådklasserne er single coastal (C1x), double coastal (C2x) og coastal firer med styrmand (C4x+).

Alle roere med erfaring i roning i coastal-både kan deltage og få noget ud af det uanset niveau og aldersklasse.

Der er ofte »løb i løbet«, hvor to eller flere både ligger og konkurrerer for at opnå den bedste placering.

Ishøj og Greve Roklubber glæder sig meget til at byde velkommen til mesterskaberne, og satser på stor tilskuerinteresse. Kom og hep på en flok roere, der surfer på bølgerne, kæmper om de bedste positioner ved bøjevendinger og titlen som forbundsmester - og oplev samtidig den dejlige Ishøj Strandpark lige ud for kunstmuseet Arken.