18. november 2019
Kommunalbestyrelsen i Albertslund har besluttet at lukke Børnehuset Rosenly.
Kommunalbestyrelsen i Albertslund har besluttet at lukke Børnehuset Rosenly.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangler tryghed: Børnehus lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangler tryghed: Børnehus lukker
Vestegnen - 19. juni 2019 kl. 07:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag aften besluttede et flertal i Albertslund Kommunalbestyrelse at lukke Børnehuset Rosenly.

Børnehuset har været hårdt ramt af blandt andet en stor overgrebssag, som har sat sine spor. Ifølge borgmester Steen Christiansen er det ikke lykkedes at genoprette en sund pædagogisk hverdag i huset. Det har kommunen også et samlet politisk ansvar for.

Borgmester Steen Christiansen beklager overfor børn og forældre, at det ikke er lykkes at genoprette et trygt og pædagogisk miljø i institutionen.

- Vi har et ansvar for børnene. De skal have en god, tryg og udviklende hverdag i vores institutioner. Når vi ser på alle aspekter af driften i Rosenly, synes vi ikke det er tilfældet. Derfor synes vi, at det er mest fornuftigt at lukke institutionen. Det har ikke været nogen nem beslutning. Men Børnehuset Rosenly har været hårdt ramt, og det har sat sine spor. Det ved vi alle. Vi må konstatere, at det ikke er lykkedes at få skabt de forandringer, der er brug for, for at kunne levere den kvalitet, som vi ønsker i Albertslund Kommune. Nu må vi se fremad, og sørge for at børnene får et godt liv i nye institutioner i kommunen. Det samme gælder personalet, der i nye rammer skal finde en god hverdag, siger borgmester Steen Christiansen.

Beslutningen om at lukke Børnehuset Rosenly har været i høring hos forældre og personale.

Planen er, at børnehuset lukker senest den 1. oktober. Forældrene har haft mulighed for at afgive ønsker til nye daginstitutioner i Albertslund Kommune, og alle vil få én af de institutioner, de har ønsket. Forældre modtager i dag, onsdag et brev fra kommunen.

Kommunen er i dialog med medarbejderne i Rosenly om omplacering til lignende jobs i andre af kommunens daginstitutioner, ligesom kommunen vil være i tæt dialog med institution og forældregruppe, så dagligdagen og processen indtil lukningen bliver ordentlig.