24. juli 2019
En 46-årige mand og en 44-årig kvinde er dømt for blandt andet grov vold mod en 50-årig mand i hans lejlighed i Vallensbæk.
En 46-årige mand og en 44-årig kvinde er dømt for blandt andet grov vold mod en 50-årig mand i hans lejlighed i Vallensbæk.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand blev holdt indespærret i to døgn: Blev udsat for særlig grov vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand blev holdt indespærret i to døgn: Blev udsat for særlig grov vold
Vestegnen - 18. februar 2019 kl. 16:30
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 50-årig mand blev i løbet af en periode på cirka to døgn tildelt mindst 35 stik- og snitlæsioner med kniv. Han blev slået og sparket og forsøgt kvalt med en ledning. Det var blot nogle af de rædsler, som manden måtte opleve i sin lejlighed på Gammelgårds Allé i Vallensbæk to dage i september sidste år.

Nu er en 46-årig mand og en 44-årig kvinde i Retten i Glostrup blevet dømt for i fællesskab at have udsat den 50-årige mand for legemsangreb af særlig rå karakter, for røveri og for frihedsberøvelse.

Den 44-årige kvinde blev idømt tre år og tre måneders ubetinget fængsel, mens den 46-årige mand fik en dom på tre år og seks måneders fængsel.

Både manden og kvinden har nægtet sig skyldige i det meste. Den 44-årige kvinde valgte at anke dommen på stedet til Østre Landsret, mens den 46-årige mand har taget betænkningstid med henblik på en eventuel anke.

Alle tre involverede kender hinanden og færdes i samme miljø. Fredag den 28. september om eftermiddagen opsøgte manden og kvinden den 50-årige mand i hans lejlighed på Gammelgårds Allé i Vallensbæk, angiveligt for at få penge.

Den 50-årige mand blev de næste to døgn, frem til søndag den 30. september ved 22-tiden, udsat for særdeles grov vold. Foruden de mange stik- og snitlæsioner, fik den 50-årige mand brud på næsen og kæben, og fik punkteret den ene lunge.

Da manden og kvinden forlod den 50-årige mand, lavede de et nyt røveri. På parkeringspladsen ved den 50-åriges lejlighed røvede manden og kvinden en tilfældig bilist, som blev truet på livet med ordene »vi slagter dig«. Bilisten undslap dog fra sin bil, som manden og kvinden havde sat sig ind i, løb væk og tilkaldte Vestegnens Politi.

Volden mod den 50-årige blev først anmeldt dagen efter af en udefra kommende, og Vestegnens Politi begyndte derefter en efterforskning. Det førte til, at den 46-årige mand og den 44-årige kvinde blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. Retten i Glostrup bestemte, at de fortsat skal være fængslet efter mandagens dom.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi er tilfreds med dommen.

- Dommen viser, at grov vold straffes meget hårdt, og jeg er tilfreds med, at retten har brugt den nye lovgivning om strafskærpelse, siger advokaturchef Jens Rasmussen fra anklagemyndigheden.

Sidste år blev der indført ny lovgivning, hvor straffen for grov vold kan skærpes med en tredjedel, hvis volden har medført betydelig skade. Og det har Retten i Glostrup altså ment var tilfældet i denne sag.

Det er første gang, at denne nye, skærpede lovgivning er blevet brugt på Vestegnen.