20. november 2019
Lyttebænken aktiveres automatisk, når man sætter sig på den.
Lyttebænken aktiveres automatisk, når man sætter sig på den.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyttebænk på det grønne strøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyttebænk på det grønne strøg
Vestegnen - 19. juni 2019 kl. 13:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nylig blev det grønne strøg, der går fra Vallensbæk Stationstorv, forbi Egholmskolen og ned mod havnen, indviet. Blandt de mange ting, man kan opleve på strækningen, er en såkaldt lyttebænk. Det er en interaktiv bænk, som afspiller fortællinger, når man sætter sig på den. Historierne er fortalt af børn fra Egholmskolen - og ganske i tråd med hjertestien, som er blevet etableret i området i samarbejde med Hjerteforeningen, er temaet for fortællingerne »Historier fra hjertet«.

Kulturkonsulent Remi Lewerissa fra Vallensbæk Kommune er uddannet skuespiller og har stor erfaring som »fødselshjælper«, når folk skal fortælle deres historier. Han har hjulpet med at få børnenes historier ud af deres hoveder.

- Nogle af historierne er noget, børnene selv har oplevet - og andre er fri fantasi, forklarer Remi Lewerissa.

Børnene har for eksempel fortalt historier om venner, om at blive valgt sidst til fodbold, om kærlighed, sygdom og racisme.

Historierne bliver optaget professionelt, og der bliver tilføjet baggrundsmusik og lydeffekter for yderligere at forbedre lytteoplevelsen.

Bibliotekar Cecilie Breum fra Vallensbæk Kultur- & Borgerhus deltager også i projektet.

- Det bliver vores måde at formidle, hvad borgerne har på hjerte. Nu er det børn, der fortæller historier, men senere kan det for eksempel være ældre borgere, der fortæller om Vallensbæk i gamle dage - eller det kunne være små stykker musik af lokale komponister, der fortæller ind imellem musikstykkerne. Kun fantasien sætter grænsen for, hvad vi kan bruge lyttebænken til, fortæller hun.