6. april 2020
Ingen generationskløfter her. Et stigende antal Opera Hedeland-gæster ser stort på aldersskel og følges ad på tværs af generationer. Det er blandt andet oprettelsen af en familiepakke i samarbejde med Ældresagen, som har påvirket udviklingen. Foto: Mikal Schlosser
gallery icon

Se billedserie

Ingen generationskløfter her. Et stigende antal Opera Hedeland-gæster ser stort på aldersskel og følges ad på tværs af generationer. Det er blandt andet oprettelsen af en familiepakke i samarbejde med Ældresagen, som har påvirket udviklingen. Foto: Mikal Schlosser
Foto: Mikal Schlosser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal operasucces for alle generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal operasucces for alle generationer
Vestegnen - 13. januar 2020 kl. 15:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnen: Når Opera Hedeland i sommer kunne melde udsolgt til premieren på Carmen, skyldtes det i høj grad et stort og loyalt publikum fra Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Det viser amfiteatrets opgørelse over sæsonen, som også afslører, at selvom flertallet af gæsterne fortsat er over 60 år, er den lokale opera i stigende grad en familiebegivenhed.

- Ser vi på geografien, overrasker nærområdet omkring Hedehusene, som jo er en del af Høje-Taastrup Kommune, med flere end 600 solgte billetter. Samlet er der solgt lidt mere end 1.000 billetter i hele kommunen, siger operachef i Opera Hedeland, Claus Lynge.

Også i de øvrige Vestegns-kommuner er der blevet solgt mange billetter.

I alt 1.200 borgere fra Roskilde Kommune valgte at gæste operaen, mens godt 500 kom fra Greve Kommune. Fraset de lokale publikummer kommer et stort antal, små 1.700, fra Nordsjælland, mens knap 900 kom fra København. Hertil kommer publikummer fra fem forskellige europæiske lande samt USA og Grønland. Flertallet kommer dog ikke længere væk end fra Sverige.

I tillæg til de ordinære Carmen-forestillinger havde Opera Hedeland i sommer udviklet en speciel opførelse til skolebørn. Opførelsen blev tilbudt gratis til elever på de omkringliggende kommuners skoler, og på den måde blev hele 2.800 lokale børn og unge udfordret på deres vante musiksmag.

- Tæller vi skoleforestillingen med, kommer næsten halvdelen af årets gæster fra de tre omkringliggende kommuner, Høje Taastrup, Roskilde og Greve. Det er vigtigt for os at have en plads i de lokales hjerter, så det er et resultat, vi er meget glade for, siger Claus Lynge.

Opera Hedelands opgørelse viser tillige, at et stigende antal yngre tilbringer en aften med opera i det fri. Også selvom der ses bort fra skoleforestillingen. Foryngelsen er blandt andet påvirket af den særlige familiepakke, der sælges i samarbejde med Ældresagen, ligesom der i 2019 også blev solgt flere billetter med ungdomsrabat end tidligere.

- Vi har i stigende grad repræsentanter fra hele aldersspektret. Opera Hedeland er blevet til en begivenhed, der samler på tværs af generationer, siger Claus Lynge.

Det samlede salg inklusive inviterede gæster samt gæster til generalprøven beløber sig til i alt 8.500 gæster. Oven i dette kommer de 2.800 skolebørn.

Salget til den kommende sommers forestilling, Verdis Rigoletto, er i øvrigt i fuld gang og ligger i skrivende stund på samme høje niveau som Carmen.

Man kan læse mere om sommerens operaoplevelse i Hedeland på www.operahedeland.dk