6. december 2019
Når der ikke er så travlt på stranden, så træner livredderne.
Når der ikke er så travlt på stranden, så træner livredderne.
Foto: DALUM ASTRID
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livreddere testes af hemmelige strandgæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livreddere testes af hemmelige strandgæster
Opdateret 16. juli 2019 kl. 08:36
Vestegnen - 16. juli 2019 kl. 08:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Juli måned har budt på blandet vejr, og der har ikke været voldsomt travlt for livredderne på strandene. Når der er langt mellem badegæsterne, bruger livredderne i Trygfonden Kystlivredning tiden på at træne deres færdigheder, så de klar, når solen igen kigger frem.

arrow Læs også: Kystlivreddere har god tid

Trygfonden Kystlivredning har livreddere på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.

Jobbet som livredder kræver et stort overblik og evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og derfor er det vigtigt, at livredderne er i både fysisk og psykisk topform.

- Det er sjovest at være livredder, når strandene er fyldt af badegæster, men livredderne keder sig bestemt ikke, når der er stille dage. Her bruger livredderne blandt andet tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op af vandet, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i Trygfonden Kystlivredning.

- Når der ikke er så travlt på strandene, er det ekstra vigtigt, at livredderne får mulighed for at holde deres færdigheder ved lige. Derfor bliver livredderne trænet i simulerede redningsaktioner, når de mindst venter det. Vores testpatrulje giver sig ud for at være almindelige badegæster, der kommer i vanskeligheder. På den måde får livredderne testet deres færdigheder i realistiske situationer og under bevågenhed fra badegæsterne, mens en instruktør overtager overvågningen af de badende, siger Michael Iwersen.

I praktik som livredder

Hele sommeren kan børn og deres forældre komme i praktik som livredder, når Trygfonden Kystlivrednings livredderpatrulje turnerer rundt i landet og demonstrerer badesikkerhed, livredning og førstehjælp. Kystlivredderne demonstrerer blandt andet deres udstyr og viser, hvordan man bjærger en nødstedt og giver hjertelungeredning.

- Vi får mange spørgsmål fra både børn og voksne om, hvad det vil sige at være livredder, og livredderpatruljen giver mulighed for, at børn og deres forældre kan prøve kræfter med forskellige livredderdiscipliner i vand og på land, siger Michael Iwersen.

Der er flere oplysninger om livredderpatruljen på www.respektforvand.dk

Så mange aktioner

Selv om der ikke har været så travlt, så har livredderne i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige alligevel været i aktion et større antal gange i løbet af uge 28. I ingen af tilfældene var der dog tale om livreddende aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare.

Her er tallene for de fire strande i Strandparken:

Brøndby: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 8 forebyggende aktioner og 200 oplysende indsatser.

Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 6 forebyggende aktioner og 113 oplysende indsatser.

Ishøj: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 4 forebyggende aktioner og 261 oplysende indsatser.

Hundige: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 3 forebyggende aktioner og 100 oplysende indsatser.