22. oktober 2019
Trygfondens livreddere er i gang med den sidste og hårdeste fællestræning forud for badesæsonen. Foto: Thomas Olsen
Trygfondens livreddere er i gang med den sidste og hårdeste fællestræning forud for badesæsonen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livreddere i skarp træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livreddere i skarp træning
Vestegnen - 22. maj 2019 kl. 06:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Badesæsonen rykker nærmere, og derfor pudser Trygfondens kystlivreddere formen af i Strandparken i de kommende uger. De skal træne både svømme- og sejlfærdigheder samt livreddende aktioner, så de er klar til at tage imod badegæsterne i skolernes sommerferie.

Hvis man går tur på stranden eller sejler en tur i sin kajak i de kommende uger langs Strandparken i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige, kan man møde livredderne fra Trygfonden Kystlivredning i fuld vigør. Livredderne skal i gang med den sidste og hårdeste fællestræning forud for badesæson, der begynder den 28. juni.

Aspiranterne skal gennem en række fysisk udfordrende aktiviteter og træne livreddende aktioner, blandt andet med sejlads i livredderbådene.

- Livredderne skal igennem en af verdens bedste kystlivredderuddannelser med intensiv træning, som gør dem skarpe og i stand til at handle resolut, hvis der opstår farlige situationer ved strandene i løbet af sommeren. Jobbet som livredder handler ikke alene om at være en god svømmer, du skal også have mentalt overskud til at træffe rigtige beslutninger i pressede situationer, så du er på forkant med ulykkerne, siger René Højer, programchef i Trygfonden.

I Strandparken bemander Trygfonden Kystlivredning livreddertårne på fire strande - i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige. I hele landet vil der i 2019 være 36 bemandende livreddertårne fra Trygfonden Kystlivredning på nogle af de mest populære strande.

- Køge Bugt Strandpark er et meget velegnet sted for os at træne. Det relativt rolige vand og fine sandstrande giver gode forhold til at træne grundlæggende færdigheder i båd. Vi skal blandt andet træne livreddernes hurtighed i at få båden i vandet og nå ud til den nødstedte person. Her kan tiden betyde forskel på liv og død, og derfor er det en af de færdigheder, der skal sidde på livreddernes rygrad, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i Trygfonden Kystlivredning.

Hvis man har bestået optagelsesprøven til korpset i januar, bliver man i den første sæson uddannet til åbent-vand-livredder, og det følgende år videreuddanner man sig til kystlivredder. I år kom 56 unge gennem de indledende optagelsesprøver og ind på grunduddannelsen. Når sæsonen begynder, vil den samlede trup bestå af omkring 200 livreddere.