5. juli 2020
Så er det snart, at livredderne indtager livreddertårnene i Strandparken langs Køge Bugt. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Så er det snart, at livredderne indtager livreddertårnene i Strandparken langs Køge Bugt. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livreddere åbner for badesæsonen i Strandparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livreddere åbner for badesæsonen i Strandparken
Vestegnen - 24. juni 2020 kl. 06:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 26. juni er de specialuddannede kystlivreddere fra Trygfonden Kystlivredning igen klar i livreddertårnene i Strandparken på Ishøj, Hundige, Vallensbæk og Brøndby Strand.

Livredderne er på vagt hver dag fra kl. 10-18 i skolernes sommerferie og frem til den 19. august, hvor de vil passe på badegæsterne og informere om badesikkerhed. På strandene gælder det som alle andre steder, at man skal holde god afstand til hinanden. Derfor er livredderne blevet trænet i at tage de rette forholdsregler, ligesom livreddertårnet er forsynet med det nødvendige udstyr, som livredderne får brug for, når de skal træde til med hjælp til badegæsterne.

Sommerferien er lige om hjørnet, og i år forventes det, at sommerlandet og strandene særligt bliver fyldt med danske turister. Livredderne glæder sig til at byde velkommen på strandene og hjælpe alle badegæsterne med at få en god og tryg tur i vandet.

Brug strandture til at lære at svømme

Som vanligt er livredderne klar med alt fra gode råd om revlehuller til fralandsvind, og de har førstehjælpsudstyret parat til både mindre behandlinger og redningsaktioner, hvor personer er i livsfare.

- Vi håber, at vejret er med os, så alle, der nyder sommeren i Danmark i år, kan komme ud og opleve de danske strande, når de er bedst. I Danmark er vi omgivet af vand, og det betyder, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet og kunne træde til, hvis andre har brug for hjælp. Hvis man endnu ikke kan svømme eller har børn, der skal til at lære det, er det oplagt også at bruge strandturene til at øve sig, siger René Højer, programchef i Trygfonden, og fortsætter:

- Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder. Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation.

I 2019 gennemførte Trygfonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Mest sikkert at bade mellem flagene

På strandene markerer livredderne med to rød-gule flag i vandkanten det område, hvor de holder særligt øje, og hvor det derfor er mest sikkert at bade.

- Livredderne har konstant øje på, hvad der foregår i området mellem flagene, så hvis man kommer i nød, er der størst chance for, at det hurtigt bliver opdaget, hvis man bader der. Man kan altid signalere til livredderne ved at vinke, hvis man har brug for hjælp, men det er ikke altid, at man er i stand til det, og derfor opfordrer vi altid til at bade i det afgrænsede område, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i Trygfonden Kystlivredning.

Trygfonden Kystlivredning opfordrer alle badegæster til at holde sig løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger i forhold til forebyggelse af coronasmitte og respektere de regler og anbefalinger, der måtte være. Lyt også til de opfordringer, som kystlivredderne måtte komme med i forhold til badesikkerhed og det at skabe en god og tryg oplevelse for alle ved vandet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?