22. april 2021
»Jeg er stolt af at være fra Vestegnen.«
»Jeg er stolt af at være fra Vestegnen.«
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen
Vestegnen - 22. august 2016 kl. 15:01
Af af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?

Er du stolt af at komme fra Vestegnen? Det har jeg tænkt en del over på min sommerferie. Især i den uge der foregik i udlandet. Et sted hvor der også var en stor koncentration af andre danskere til stede.

Jeg har intet problem med at fortælle, at jeg komme fra Vestegnen. Dog møder jeg tit en stor variant af udsagn fra andre danskere, når de hører, hvor jeg kommer fra. Mange (jyder især) ved oftest ikke mere om Vestengen end fodboldklubben fra min hjemby. Andre har klare holdninger til området og oftest er de ikke positive. Det er beskrivelser såsom ghetto, beton-forstad, kriminalitet, utryghed, bander, indvandrere og sociale problemer, der dominerer samtalen.

Jeg håber ikke, at der er mange, som bor på Vestegnen, der har det samme billede. Tingene er i virkeligheden ikke så firkantede og sort/hvide, som andre stiller det op. Selv om jeg gerne indrømmer, at der kan være sure dage. De dage, hvor man jokker i en hundelort på græsplænen, som en eller anden ikke har samlet op. Dage hvor folk skubber i bussen og dage hvor folk, ikke bliver hjulpet, selv om de har brug for det. Dage, hvor ekspedienten i supermarkedet er sur og de dage, hvor jeg kun hører om overfald og cykeltyveri i nyhederne. De dage er der bare ikke overvældende mange af. Heldigvis. De er små øv-dage, som hurtigt glemmes. De fleste dage er gode, fyldt med glæde og stolthed over at bo lige her af alle steder i landet. Dage, hvor græsset er grønt så langt øjet rækker (også i overført betydning) og folk smiler til mig på gaden.

Så igen er jeg tilbage ved emnet, om at se glasset halv fyldt, frem for halvtomt. Vi skal huske at se det positive frem for det negative. Vi skal huske, at det går begge veje - og at jeg derfor også skal huske ikke selv at lufte mine fordomme overfor områder i København og Jylland (og andre). Alle skal ikke skæres over én kam - for der er flere lag i snakken om alle områder - også om vores Vestegn. Det er ikke svært at sætte sig i andres sted. Men det kræver et lille overskud. Også at se på den lyse side og alle de dejlige ting, der er ved vores område. Det er vigtigt ikke at bidrage til en oppisket stemning. Derfor gentager jeg gang på gang: Jeg er stolt af at være fra Vestegnen.

Følg med i Birgittes blog
  • Livet på Vestegnen: Bag bloggen »Livet på Vestegnen« står 40-årige Birgitte fra Brøndby.
  • Hun er født og opvokset i Brøndby, har aldrig boet andre steder end på Vestegnen, og bor i dag i Brøndby som hun betragter som »Vestegnens smørhul«.
  • Til daglig passer hun job og familie, hvor hun lever sammen med sine to drenge, kæreste og »pap-søn«.
  • Birgitte beskriver sig selv sådan her: »Jeg elsker mine drenge, mad og bøger. Jeg går op i mode, dullegrej, den almindelige hverdag, retfærdighed og plads til alle. Ellers er jeg helt (u)almindelig...«
  • Birgitte vil blogge fast i Vestegnen hver 2. eller 3. uge.
  • Du kan også følge Birgittes egen blog på www.birgitte-b.dk - den har titlen Livet på Vestegnen.

arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
arrow Livet på Vestegnen: Hvad tør vi tro på i 2021?
10. januar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 15:39
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?