24. oktober 2020
På cykelstien kan man overhale meget af trafikken.
På cykelstien kan man overhale meget af trafikken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen
Vestegnen - 18. november 2015 kl. 11:10
Af af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

På Vestegnen har vi noget, der hedder supercykelstier.

Supercykelstierne er tænkt som en hurtig rute fra forskellige steder på Vestegnen og ind til København - eller den anden vej, selvfølgelig. Her er jo dejligt nok på Vestegnen til at trille en tur ud af byen og besøge os.

Supercykelstierne er sådan helt enkelt nogle cykelstier med et ekstra løft, der har til formål at gøre det nemt og hurtigt at vælge cyklen frem for bil og offentlig transport på de lidt længere stræk. Der er ganske få forhindringer og stop undervejs på ruten. Desuden er stierne belagt med god belægning. Den første supercykelsti dukkede op i 2012 og beregninger viser, at det rent faktisk er muligt at flytte folk over på cyklen mellem hjem og arbejde.

Jeg indrømmer gerne, at siden jeg fik bil for snart to år siden, så er jeg blevet mere doven, hvad angår ture på cyklen. Faktisk er det sådan, at min veninde forleden sagde til mig, at jeg kunne komme ud til hende til en øl en dag - for hurtigt efter at tilføje, at det nok ikke gik, da jeg ville komme i bilen. Hun bor altså også langt væk. Helt ovre i den anden ende af Albertslund. Og det er mørkt og koldt, når jeg skal cykle over til hende til en kop aftenkaffe. Vi fik et lille grin ud af situationen, men egentlig havde hun ramt et lidt ømt punkt. For bilen er den nemme løsning i mange tilfælde og mine undskyldninger er der nok af.

Faktisk viser forsøg, at supercykelstierne er hurtigere end at køre i bil. Og de nye stier er sikre og giver en god cykeloplevelse. En god sidegevinst er jo, at kroppen samtidig kommer i bedre form og vi alle skåner miljøet ved at tage cyklen. En pendler, der skifter fra offentlig transport eller bil til en cykel, kan også få en ganske stor gevinst ud af det kropsmæssigt. Der er studier, der viser, at bare 15 min. på cyklen om dagen forlænger livet med tre år i gennemsnit.

Der er selvfølgelig også andre aspekter, der gør, at man ikke kan bruge cyklen frem og tilbage fra arbejde, men så kan man heldigvis bare bruge supercykelstierne som udgangspunkt for en ganske almindelig cykeltur. F.eks. sammen med familien. Der er jo masser at se på her på Vestegnen. Jeg ved i hvert fald, at jeg selv skal prøve supercykelstien på Vestegnen en dag. Bare for at opleve (eller genopdage) cykelglæden. Eller forbedre kondien. Det kan kun være en win-win situation.

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?