2. december 2020
Nye løbesokker til nye løbeture.
Nye løbesokker til nye løbeture.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen
Opdateret 14. januar 2015 kl. 17:31
Vestegnen - 14. januar 2015 kl. 17:26
Af Bb2605.Blogspot.Dk

Skal du på kur i 2015. Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Et nyt år er allerede godt i gang og nytårsforsætter er blevet moderne igen. Tror jeg nok. Der er i hvert fald mange af dem derude, sammen med de gode intentioner. Mellem jul og nytår læste jeg et sted, at top 3 over mest populære nytårsforsætter er:

1. Stoppe med at ryge,

2. Tabe nogle kilo (gå på kur),

3. Dyrke motion og være mere sund.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Pt. bugner fitnesscentrene af folk, der ihærdigt prøver at holde deres nytårsforsæt om at tabe et par kilo eller 10. Der er rift om pladserne på løbebåndet. Et andet eksempel er, at der på mit lokale bibliotek for tiden er 4 (!) måneders ventetid på den nyeste træning/slankebog. Og nede i supermarkedet bliver grøntsagerne puttet i kurven i rigelige mængder i denne periode. Der skal nemlig strammes op og motivationen er helt i top hos mange, især her i begyndelsen af januar.

Jeg kan sagtens tilslutte mig alle 3 - bortset fra, at jeg ikke selv ryger. Jeg er faktisk selv hoppet med på vognen og har lovet mig selv, at løbeskoene skal luftes en del mere, end de blev det sidste halvår i 2014. Jeg har også lovet mig selv, at juleferiens dårlige vaner skal lægges lidt på hylden. Der er blevet spist lidt for meget chokolade, søde sager og fed mad, samt drukket lidt for meget vin og sodavand gennem hele ferien.

Jeg er ikke fanatisk og jeg har heller ikke tilmeldt mig et fitnesscenter (og hvis du skulle have lyst til at gøre det, så kan jeg sige, at der er virkelig mange af dem her på Vestegnen. Jeg har tjekket!). Jeg er bare bevidst om, at det ikke holder i længden, det med at spise for meget og ikke motionere. I stedet for at gå amok i januar med træning og slankekur, så prøver jeg nu at holde en stabil linje over hele året. Ikke at jeg aldrig spiser slik og drikker (alt for meget) cola, men jeg prøver at holde en 80/20 fordeling. Så jeg 80% af tiden spiser fornuftigt og 20% af tiden spiser... nå ja, usundt. Som i - alt for mange chips, bland-selv-slik, hvide boller med tandsmør og vin til aftensmaden. Men jeg har besluttet, at det er de små skridt, der tæller. De gode vaner, der grundlægges og holdes ved. Om det sker i januar eller maj betyder knap så meget. En gå-tur hver dag på 20 minutter kan nemlig give mig mere sundhed end et fitnessmedlemskort, der bliver lagt i skuffen i februar og derefter ikke brugt. Det er værd, at tænke over, ikke?!!

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?