10. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen: Når man kan hjælpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen: Når man kan hjælpe
Vestegnen - 19. oktober 2017 kl. 07:11
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Birgitte har ikke prøvet at være rigtig fattig - men kan godt sætte sig ind i, at det må være hårdt og stressende. I dette indlæg skriver hun om de mange på Vestegnen, der gerne vil hjælpe. Her er hendes indlæg:

I virkeligheden så ved jeg ikke noget om at være fattig. Jeg har prøvet flere gange at have lav kassebeholdning. Jeg har prøvet at have overtræk og jeg har prøvet at have meget lidt penge at rutte med. Jeg har dog aldrig prøvet at være fattig. Sådan helt trængt, så jeg ikke havde flere penge til de almindelige nødvendigheder såsom mad - måned efter måned.

Det må være så hårdt og stressende at vide allerede midt på måneden, at der ikke vil være nok penge til helt basale ting. F.eks. mad, rejsekort, medicin eller tøj. Jeg kan på ingen måde sætte mig ind i, hvordan det er.

Noget som jeg dog kan gøre, er at hjælpe hvor det er muligt. Jeg er medlem af flere forskellige grupper, som prøver at hjælpe i det små. Som prøver at hjælpe de familier, der er trængte. Der er nemlig en voksende gruppe, som virkelig har behov for hjælp. De findes også her på Vestegnen.

Det er mange andre gode initiativer, der er sat i værk. F.eks. er der etableret en lokal byttebørs. Her kan man som ganske almindelig borger sætte mad i form af dåser og tørvarer på en reol. Herfra kan de hentes af dem, der har svært ved at få midlerne til at slå til.

Der er faktisk mange andre ting, som der kan gøres. Man kan forære ting og tøj væk til andre, der har mere brug for det. Det kunne være møbler, legetøj eller cykler. Bare det er ting, som godt kan bruges igen, når vi andre skifter ud. Personligt er jeg af den type, som sætter mine brugbare ting ned i storskraldsgården under genbrugsskiltet. Tøj giver jeg ofte videre til andre, da det typisk ikke fejler noget (andet end at det er blevet for småt til mig).

Jeg er også rigtig glad for, at bl.a. vores lokale bager giver overskudsbrød væk til folk, der ikke har så meget at gøre godt med. Brød, som måske bare var blevet smidt ud eller givet væk, bliver nu formidlet videre til dem, der har brug for det i vores lokalområde.

Der er ikke brug for, at vi deler meget. Der er brug for, at vi deler det vi kan og selv har overskud til. At vi støtter op om de mange gode tiltag, som en række frivillige står for. Det er ikke nemt, at være fattig og det tror jeg, de fleste kan sætte sig ind i.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?