21. oktober 2019
Naboen fik hjælp til opsætning af computer sidste uge.
Naboen fik hjælp til opsætning af computer sidste uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen: Hjælp hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen: Hjælp hinanden
Vestegnen - 24. november 2016 kl. 10:23
Af www.birgitte-b.dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen - denne gang om, at det kan gøre en forskel at hjælpe hinanden.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Få genbrug på dagsordenen

En eftermiddag for ikke så længe siden, så jeg et par børn følges hjem fra skole. Det ene barn var en stor teenagedreng. Det andet barn var en pige på omkring 10 år. Klokken var over 16 og det var helt tydeligt, at drengen havde hentet pigen og skulle følges med hende hjem. De gik stille og roligt ved siden af hinanden og snakkede om noget med skolen. Helt opslugt af sig selv og deres eget selskab.

Jeg er klar over, at det måske ikke er sådan hver dag for de to. Det der slog mig, var hvor harmonisk, det var og hvor dejligt hele billedet var. Det dejlige består nemlig i, at de var der for hinanden. De hjalp hinanden på den der gode måde.

Jeg er stærk fortaler af, at hjælpe hinanden. Med stort og småt. Jeg bliver helt glad - og en lille smule overrasket - når min nabo banker på om aftenen og spørger, om hun skal tage min skraldepose med ned, når hun alligevel går ud for at lufte hunden. Eller når min underbo spørger, om jeg vil have en flaske rødvin med op, som der har været til overs fra deres fest. I min boligforening er vi også sådan nogle, der holder ekstra øje med f.eks. cykeltyve. Og vi giver hinanden besked, når tv-signalet eller Internettet er nede. Det er måske bare små ting, men der er dem, der giver glæde i hverdagen.

Der er masser af muligheder for at hjælpe. Og det skal selvfølgelig ikke kun gå én vej, så jeg prøver at hjælpe i lokalområdet, hvor jeg kan. Jeg har hjulpet en del af mine 'medbeboere' med at finde ud af det komplicerede elektroniske bookingsystem i vores vaskekælder. Jeg tager også gerne min nabos skrald med ned eller inviterer underboens datter indenfor, når hun har glemt sin nøgle. Der er mange andre måder, hvorpå man kan hjælpe andre. Man kan f.eks. spise sammen eller være besøgsven. Måske er din nabo gammel og vil sætte pris på, at du lige slår deres græs, nu du er i gang med dit eget? Det kan også være en simpel ting, som lige at holde døren for andre.

Det er fedt at kunne gøre andre glade ved at hjælpe hinanden. Med simple ting, som ikke betyder det store for dig. Så skal vi ikke begynde at gøre det meget mere her på Vestegnen?

arrow Livet på Vestegnen: Sommeren er her
10. juni 2019 kl. 06:37 Opdateret: kl. 15:35
arrow Lyden af Vestegnen
25. maj 2019 kl. 06:49 Opdateret: kl. 14:49
arrow Livet på Vestegnen: Ude godt - hjemme bedst
28. april 2019 kl. 06:57 Opdateret: kl. 17:46