28. september 2021
En af vores juletraditioner - hjemmelavet konfekt.
En af vores juletraditioner - hjemmelavet konfekt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen: Få en juletradition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen: Få en juletradition
Vestegnen - 08. december 2019 kl. 06:53
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Denne gang om juletraditioner. Her er hendes indlæg:

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Det er tid. Den tid på året, hvor julen står for døren. December er nok den måned på året, der er mest fyldt med traditioner. Nogle af dem tager vi med hjemmefra og fører videre i vores egne familier. Andre finder vi selv på eller bliver introduceret til hen ad vejen.

Flere af mine egne juletraditioner går mange år tilbage. De stammer primært fra min egen familie og min barndom. Men der er også andre, som er kommet til, fordi de har passet ind i familielivet. Der er nogle traditioner, som er blevet ændret eller tilpasset mit liv. Traditioner, som er opstået ud af det blå og ført videre til at blive en fast og tilbagevendende del af julemåneden. Derimod er der også traditioner, som har været med gennem flere år, som nu er faldet bort som tiden (og mine børns alder) har skiftet. Og så er der de helt specielle traditioner, som er helt som jeg husker dem i min egen barndom.

Som jeg husker det, har der altid været mange traditioner forbundet med december og jul på Vestegnen. Men der er også plads til nye. I mit lokalområde har jeg f.eks. spottet to helt nye tiltag for at mødes og fejre decembers indtog. Jeg håber, at de begge bliver en succes, så det bliver ført videre til næste år. For lige så mange forskellige mennesker, som vi er på Vestegnen, lige så mange traditioner kan man nok finde. Det kan f. eks. være at lave julepynt sammen, drikke en kop kaffe efter juleindkøb, bage småkager eller deltage i de samme traditionsrige julearrangementer.

Personligt så trevler jeg mange lokalaviser og internettet igennem for at finde de julearrangementer, som passer lige til mig. For udvalget er virkelig stort og varieret og jeg er vild med jul i lokalområdet. Da mine børn var små, var jeg yderst taknemmelig for, at der var et stort udvalg af juleudstillinger med masser af bevægelige nisser, rensdyr og kunstig sne. Vi har bla. fundet steder, hvor vi kunne løbe på skøjter. Vi har også hentet juletræ og lavet juledekorationer. Og spist en masse æbleskiver, ikke at forglemme.

Der findes rigtig mange gode juletraditioner på Vestegnen. Der er flere gode arrangementer og begivenheder rundt omkring i hele området. Mange er endda helt gratis. Det er bare at finde de ting, som passer bedst og som giver dig mulighed for at deltage - så kan vi alle få nye juletraditioner på Vestegnen.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Stemmer du til kommunalvalget i år?