11. april 2021
Både beboere og trafik berøres af arbejdet med de nye stålbroer.
Både beboere og trafik berøres af arbejdet med de nye stålbroer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Letbane: Skal regne med støj om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letbane: Skal regne med støj om natten
Vestegnen - 05. april 2021 kl. 18:41

I perioden fra den 6. april til og med den 9. april udfører Hovedstadens Letbane støjende arbejde om aftenen og natten på Søndre Ringvej, mellem Søndre Ringvej 37 i Brøndby og Sydvestvej i Glostrup.

arrow Læs også: Kom med på videorundvisning: Letbanens kontrolcenter næsten færdigt

Det skyldes, at entreprenøren skal transportere, løfte og montere nye stålbroer til letbanen på den østlige side af Søndre Ringvej over Stationsparken/Banemarksvej og Sydvestvej nær Glostrup Station.

Letbanebroerne er blevet samlet på byggepladsen på Søndre Ringvej 37 i Brøndby, hvorfra de vil blive transporteret på blokvogne ad Søndre Ringvej til Ringvejsbroen i Glostrup.

Af hensyn til trafikken på Søndre Ringvej er det desværre nødvendigt at udføre arbejdet om aftenen og natten.

Arbejdet betyder, at man som nabo til byggeriet vil kunne opleve støj i tidsrummet klokken 20.00-06.00 i perioden fra den 6. april til og med den 9. april.

Trafikken er også påvirket

På byggepladsen ved Søndre Ringvej 37 bliver de i alt fire broer én efter én monteret på store blokvogne og transporteret frem til Glostrup.

Blokvognene vil køre frem og tilbage mellem de to byggepladser. Det kan medføre gener for beboere på strækningen i form af støj fra læssearbejdet, fra transport og bakalarmer samt generende blink i mørket.

Aften- og natarbejdet på Ringvejsbroen i Glostrup vil bestå af at opstille mobilkraner, montere løftegrej på broerne og til sidst løfte broerne på plads.

Der vil under transport og montering af broerne være åbent for biltrafik i begge retninger på Søndre Ringvej, men trafikken vil løbende blive ændret og vejbanerne indsnævret, så det gælder om at holde godt øje med skiltningen.

Frem til slutningen af maj ændres der på trafikken og den ene vejbane inddrages i nordgående retning på Søndre Ringvej mellem Banemarksvej og Kildevej lige syd for Ringvejskrydset i Glostrup. Her skal der desuden frem til slut maj anlægges fortov og cykelsti i den østlige side af vejen.

Under transport og montering af broerne den 6.-9. april, spærres i tidsrummet kl. 20.00-06.00 de to nordgående vejbaner på Søndre Ringvej og den nordgående trafik ledes over i det ene sydgående spor fra Søndre Ringvej 37 og frem til Ringvejskrydset i Glostrup. Der vil også være omkørsler for cyklister i nordgående retning. Hold godt øje med skiltningen og følg de anbefalede omkørselsruter på stedet.

I juli 2021 forventer Hovedstadens Letbane at løfte de sidste broer på plads over jernbanesporene.

arrow Stor billedserie: En tur på letbane-perronen
03. april 2021 kl. 18:46 Opdateret: kl. 08:45
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?