24. juni 2021
Hvidovre er den vestegnskommune, hvor der har været størst stigning i ledigheden fra marts 2020 til maj 2021.
Hvidovre er den vestegnskommune, hvor der har været størst stigning i ledigheden fra marts 2020 til maj 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledigheden går i vejret: Se hvor stigningen er højest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden går i vejret: Se hvor stigningen er højest
Vestegnen - 07. juni 2021 kl. 06:44
Af Pernille Rohde

Ledigheden er steget i hele hovedstadsregionen. I vestegnskommunerne er Hvidovre højdespringer med en stigning på 31,3% fra 2020 til 2021 og Høje-Taastrup kommer lige efter med en stigning på 31,1%. Albertslund er den af vestegnskommunerne, der har haft den laveste stigning i ledighed. Her er tallet 11,9%.

Tallene stammer fra Beskæftigelsesministeriet og de er opgjort på baggrund af antallet af tilmeldte ledige hos landets jobcentre i henholdsvis marts 2020 og i maj 2021. Tallene er endda påvirket positivt af de mange ekstra corona-relaterede job fx som podere eller ekstra rengøring.

Hos Tekniq Arbejdsgiverne opfordrer man nu regionens virksomheder og kommunale jobcentre til at styrke samarbejdet om at skabe bedre betingelser for vækst og opkvalificering, så flere ledige kan komme i beskæftigelse.

Markant stigning

- Tallene viser, at ledigheden i hovedstadsregionen er steget markant det seneste års tid i modsætning til udviklingen i Jylland, Fyn og på Bornholm. Det er selvfølgelig en trist udvikling, som vi skal handle på fra alle sider af bordet, lyder det fra Morten Nilsson, der er formand for Tekniq Arbejdsgivernes regionale råd for Region Hovedstaden.

- Med den udvikling er det afgørende, at regionens virksomheder, jobcentre og politikere styrker samarbejdet og får skabt bedre betingelser for vækst, så der kan skabes flere arbejdspladser i slipstrømmen på genåbningen efter coronanedlukningen. Samtidig skal jobsøgerne opkvalificeres, så de udstyres med de kompetencer, som erhvervslivet og industrien efterspørger, siger Morten Nilsson.

Ifølge Morten Nilsson melder blandt andet el- og vvs-brancherne om forventet vækst i 2021 som eksempler på, at det kan lade sig gøre at vende udviklingen efter coronakrisen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?