30. maj 2020
Billede af statuetten som alle modtagere af ML-Prisen får overakt. PR-foto
Billede af statuetten som alle modtagere af ML-Prisen får overakt. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lars og Besim blandt de bedste lærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars og Besim blandt de bedste lærlinge
Vestegnen - 19. september 2019 kl. 17:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Automatiktekniker Besim Mustafi fra Hvidovre og industritekniker Lars Peter Nissen fra Ishøj er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2019 uddeles fredag den 20. september i Den Sorte Diamant i København.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Det er 17. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler ML-Prisen til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge. Prisoverrækkelsen er en af de vigtigste hyldester af faglærte.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Besim Mustafi, Lars Peter Nissen og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Besim Mustafi har gået på TEC og været i lære hos DISA Industries A/S. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

»Som Besims mester har det i hele uddannelsesforløbet været en fornøjelse at have Besim som en positiv, saglig, snusfornuftig og dygtig lærling. Besims overbevisende faglige fundering ses tydeligt i hans tilgang til at løse opgaver. Han gør det altid klart, at han forstår og ønsker at løse opgaverne korrekt og med maksimalt udbytte, og han deler gerne sin viden, hjælper eller debatterer en given løsning.«

Lars Peter Nissen har gået på NEXT Uddannelse København og været i lære hos MAN Energy Solutions. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

»Lars er interesseret i og opsøger ny viden om faget, forholder sig kritisk til nuværende rutiner og standarder med fokus på at opnå de bedste løsninger. Det giver os en yderst værdifuld medarbejder i vores daglige stræben efter bedre kvalitet, lavere omkostninger og at være en bedre arbejdsplads.«

Lars Peter Nissen er den tredje generation i sin familie, der arbejder på MAN Energy Solutions. Hans far og farfar er nemlig også maskinarbejdere. Selv giver han følgende bud på, hvorfor han er blevet så god til sit fag:

- Jeg fandt ret hurtigt fandt ud af, at faget interesserede mig. Det er en dejlig følelse at stå med, når man er færdig med en kompliceret maskindel i stål, der skinner og passer på 100 dele af en millimeter, siger han.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen deltager i prisoverrækkelsen fredag den 20. september. Sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, vil han overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne, og de tre vil hver især holde tale.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?