14. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyens fortælling kommer til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyens fortælling kommer til live
Vestegnen - 12. oktober 2019 kl. 14:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et par år har man kunnet gå turen kaldet »Landbyens Fortælling« i Tranegilde ved Ishøj, og med sin telefon lytte til lytteposterne på vejen: Nu tager gruppen bag dette initiativ springet ud i at sætte rigtigt liv i historierne.

Landsbyens Fortælling er en del af Bredekærgårds formidlingsbaser - og er en fortællerute der er skrevet og indtalt af Ishøj Teater, i et samarbejde med Ishøj Lokalhistoriske Arkiv og Ishøj Kommune .

De øvrige formidlingsbaser på Bredekærgård er Dyrebasen, Kulturbasen og Naturbasen, som alle formidler natur, dyr, kultur og historie gennem en lærende og legende tilgang til natur og kultur.

Hvert år afholdes en forårsfest på Bredekærgård i Tranegilde med et tema, og i 2020 er temaet »Landsbyliv« - og det er her, arrangørgruppen vil levendegøre fortælleruten »Landsbyens Fortælling« - en rute der foregår sidst i 1800-tallet og beretter om præsten, der går tur i landsbyen og taler med sine sognebørn.

Arrangørgruppen er i gang, men vil gerne have nogle flere med. Der er brug for folk i alle aldre, der synes, at det kunne være sjovt at arbejde med levende formidling af historie.

De skal vække flere af figurerne fra landsbyens fortælling til live for en dag. Fem roller er besat, men de mangler blandt andet pigen Cecilie, drengen Laurits, landsbyoriginalen Go'e Hans, landsoldaten, degnemadammen, postbuddet og andre sjove roller, der kan sættes i spil. Der skal også arbejdes med historiske kostumer, rekvisitter og værksteder - så der er brug for frivillige med mange forskellige evner.

Har man lyst til at være med, så kan man kontakte Troels på telefon 29664164 eller tage til informationsmøde om projektet torsdag den 31.oktober klokken 17.00 i landsbysalen på Bredekærgård, Tranegilde Bygade 4.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?