4. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lær at lave mad som for 100 år siden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lær at lave mad som for 100 år siden
Vestegnen - 13. oktober 2019 kl. 16:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårsferien bliver også kaldt for kartoffelferien, så på museet på Mosede Fort hylder de rodfrugterne og den sunde mad i børnenes efterårsferie.

I fem dage i efterårsferien byder husholdningslærerinden indenfor i køkkenet, når der skal laves sund mad efter gamle opskrifter. Iført det stive hvide forklæde skal man i de gammeldags såkaldte vandrekøkkener lave et historisk måltid efter originale opskrifter, som man kunne have spist det i Danmark under 1. Verdenskrig. Museets husholdningslærerinde vil på kurset hjælpe alle deltagerne trygt igennem madlavningen, og hun lover, at der nok skal komme både velsmagende og sund mad på tallerkenerne.

Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa, og også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. I de allerfleste husholdninger var det mor, der sørgede for at lave mad. Hun skulle nu lære at tilberede de sparsomme råvarer, så maden blev velsmagende, næringsstofferne blev bevaret og med brug af mindst mulig brændsel. Som hjælp hertil blev der udbudt kurser, hvor husholdningslærerinder kom rundt i hele Danmark med transportable vandrekøkkener og lærte husmødrene nænsom tilberedning af maden med brug af høkasse.

Nu kan nutidens børn og voksne komme til Mosede Fort og lære om mad, smag og sundhed dengang og nu og få gode tips og ideer fra husholdningslærerinden til energibesparende, klimavenlig, lækker, historisk mad hjemme.

Læs mere på www.grevemuseum.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?