22. oktober 2019
Borgmester Ole Bjørstorp (th) og kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen (tv) med lægerne Susann Holm (tv) og Merete Sværke (th) i baggrunden.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Ole Bjørstorp (th) og kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen (tv) med lægerne Susann Holm (tv) og Merete Sværke (th) i baggrunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læger flytter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læger flytter ind
Vestegnen - 14. maj 2019 kl. 13:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny lægepraksis åbner næste år i Ishøjs nye sundhedshus, Brohuset på Vejlebrovej 45. Dermed får flere Ishøj-borgere mulighed for at få en læge i deres egen kommune.

arrow Læs også: Flere læger: Millionbeløb til nyt sundhedshus

Næste år vil op til 1.600 flere Ishøj-borgere få mulighed for at flytte til en læge i deres egen kommune.

Det ligger fast efter en underskriftsseance på Ishøj Rådhus, hvor en lejekontrakt for en ny lægepraksis i Ishøj blev underskrevet af Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp og lægerne.

Af de nye læger har Merete Sværke og Alvaro Tamirez allerede en fælles lægepraksis i Ishøj. Klinikken flytter dermed ind i et helt nyt, moderne sundhedshus, Brohuset på Vejlebrovej 45, som kommunen købte i december.

Her får de selskab af Susann Holm, som bliver ny partner i klinikken - og dermed kan tage imod op til 1.600 nye patienter.

- Vi har i årevis arbejdet hårdt på at reducere lægemanglen i Ishøj og nedbringe antallet af borgere, som er nødsaget til at have en læge uden for kommunen. Vi er kommet et stort skridt nærmere vores mål med disse underskrifter, siger borgmester Ole Bjørstorp.

Sidste år havde omkring 8.000 borgere i Ishøj en læge uden for kommunen på grund af lægemangel. Men med åbningen af en lægeklinik i Ishøj By Center i 2018 og nu endnu en ny lægepraksis i Brohuset, er Ishøj Kommune tæt på at have dækket behovet for læger i kommunen.

- Jeg er meget stolt af den udvikling, som vi har været igennem, siger Ole Bjørstorp.

- I løbet af blot ét år har vi næsten fået bugt med lægemanglen her i kommunen og nedbragt antallet af borgere med læge uden for kommunen. Det kan vi være stolte af. Men vi har naturligvis endnu meget arbejdet foran os - det må vi ikke glemme, tilføjer Ishøjs borgmester.

I Brohuset vil de nye læger arbejde i kommunens nye sundhedshus, som vil ligge i den ene fløj af den 12.000 kvadratmeter store bygning - blot et stenkast fra stationen og bycentret.

Sundhedshuset vil også rumme et genoptræningscenter, en hjælpemiddelcentral og hjemmeplejen. Andre sundhedstilbud forventes at komme til i fremtiden.

- Og på sigt kan vi måske også få flere læger i sundhedshuset. Vores mål er i hvert fald at bygge et moderne sundhedshus, som appellerer til unge læger. De læger, som vi har talt med, giver udtryk for, at de lægger stor vægt på åbne arbejdspladser med god plads til faglige fællesskaber - også med andre sundhedsfaglige grupper. Det kan de få i Brohuset, siger Ole Bjørstorp.

arrow Hovedindgang til rådhus lukker midlertidig
10. april 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10
arrow Et hus med velfærd: Nu er navnet valgt
03. april 2019 kl. 15:43 Opdateret: kl. 15:43