17. september 2021
Vestegnens Politi har, efter en lasermåling, sigtet en 24-årig mand for vanvidskørsel - og beslaglagt den bil, han havde lånt. Ejeren af bilen har protesteret over beslaglæggelsen.
Vestegnens Politi har, efter en lasermåling, sigtet en 24-årig mand for vanvidskørsel - og beslaglagt den bil, han havde lånt. Ejeren af bilen har protesteret over beslaglæggelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lånte sin bil ud: Nu er den beslaglagt af politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lånte sin bil ud: Nu er den beslaglagt af politiet
Vestegnen - 27. juli 2021 kl. 17:41
Af Peter Erlitz

Ejeren af en Ford Mustang GT fra 2006 har protesteret over, at Vestegnens Politi sent fredag aften den 23. juli beslaglagde hans bil og fragtede den væk på en autotransport. Nu er det op til Retten i Glostrup, om bilen fortsat skal holde stille i politiets varetægt.

Beslaglæggelsen skete i forbindelse med et gaderæs fredag aften på Ejby Industrivej i Glostrup.

Vestegnens Politi var til stede som en del af indsatsen mod ulovligt gaderæs, hvor biler og motorcykler blandt andet kører om kap på offentlige veje.

I en lasermåling blev bilen målt til en hastighed på 123 kilometer i timen, mens den kørte ræs mod på en anden bil på Ejby Industrivej, hvor den højeste tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

Føreren, en 24-årig mand, blev efterfølgende standset og sigtet for at have kørt om kap i bilen, som har en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter.

Fordi hastigheden var over 100 procent hurtigere end tilladt, blev bilen beslaglagt på stedet efter de nye skærpede regler mod vanvidskørsel.

- Bilens ejer, som er en anden end føreren, har protesteret over politiets beslaglæggelse, og derfor har anklagemyndigheden nu anmodet om rettens tilladelse til at opretholde beslaglæggelsen, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Vestegnens Politi.

Reglerne er sådan, at hvis ejeren af en bil protesterer mod politiets beslaglæggelse, så har politiet 24 timer til at indbringe sagen for retten. I dette tilfælde skete det søndag. Retten skal nu afgøre, om beslaglæggelsen skal fortsætte, og Charlotte Møgelhøj forventer, at retten relativ hurtigt vil beramme et retsmøde om sagen.

Efter politiets sagsbehandling er færdig, vurderer anklagemyndigheden, om der er grundlag for at rejse tiltale mod føreren. Og det er først, hvis sagen ender i retten, at der bliver taget stilling til, om bilen skal konfiskeres. Sker det, vil bilen blive solgt og indtægten gå i statskassen.

En dom for kap- og væddeløbskørsel med 100 procents hastighedsoverskridelse kan ende med fængsel og mistet førerret til føreren samt konfiskation af bilen.

- Sagen er jo ikke endelig afgjort, men den viser, at man skal være opmærksom på, hvem man overlader sin bil til, understreger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Synes du, at kommunen er der for dig?