11. december 2017
Billedet her er fra butikken G.S. Store i Glostrup Shoppingcenter, hvor den samlede indkøbspris er cirka 14.700 kroner. Til gengæld er besparelsen hentet hjem efter 3,8 år, og efter syv år er besparelsen på lidt over cirka 20.000 kroner. En årlig besparelse på elregningen for butiksejeren på knap 4.000 kroner.
gallery icon

Se billedserie

Billedet her er fra butikken G.S. Store i Glostrup Shoppingcenter, hvor den samlede indkøbspris er cirka 14.700 kroner. Til gengæld er besparelsen hentet hjem efter 3,8 år, og efter syv år er besparelsen på lidt over cirka 20.000 kroner. En årlig besparelse på elregningen for butiksejeren på knap 4.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LED: Godt for butikker og for miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LED: Godt for butikker og for miljøet
Vestegnen - 19. marts 2017 kl. 06:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag og fredag besøgte Energistyrelsens LED-konsulenter mere end 80 butikker i Rødovre og Glostrup. Besøgene fandt sted i forbindelse med Energistyrelsens kampagne »Mindre Strøm - Mere Bundlinje«, der fokuserer på at få butiksejere i små og mellemstore virksomheder til at skifte til LED-pærer. Det er nemlig bedre for både økonomien og miljøet.

Lang levetid og en besparelse på elregningen. Det er svaret fra langt de fleste butiksejere, når man spørger dem, hvad der er vigtigt, når de vælger lyskilder til deres butikker.

Alligevel er der mange butiksejere, der endnu ikke har udskiftet deres belysning til LED. I en travl hverdag er udskiftning af lyskilder nemlig ikke altid førsteprioritet. Glostrup Kommune og Rødovre Kommune havde derfor inviteret Energistyrelsens LED-konsulenter på butiksbesøg.

LED-konsulenterne hjælper butiksejerne med at tælle lyskilder og med et enkelt beregningsværktøj vise dem, hvor mange penge der potentielt er at spare ved at skifte til LED-pærer.

»Vi har et ansvar for at være med til at vælge de grønne løsninger, der gavner naturen og vores børn og børnebørns sundhed. Fra kommunens side har vi normalt først og fremmest fokus på vores egen virksomhed. Rødovre er en såkaldt klimakommune, og vi arbejder hele tiden på at nedbringe CO2-udledningen - i forhold til belysning, men også i større skala, f.eks. med udskiftning af kommunens biler til elbiler, hvor det er muligt. Nu går vi så skridtet videre og er med til at hjælpe de mindre, lokale butikker til at se de grønne muligheder. Det vil da være fantastisk, hvis butikkerne tilmed kan få en økonomisk gevinst ud af det,« siger borgmester Erik Nielsen.

Også i Glostrup vil man gerne hjælpe butikkerne med at spare strøm og penge:

»Der er sket en rivende udvikling indenfor lyskilder de seneste år. Det gælder både i forhold til energieffektivitet og lyskvalitet. Mange af de bekymringer, vi kan have om fx nye lyskilders lyskvalitet, er i dag rene fordomme. Derfor er Glostrup Kommune med i Energistyrelsens LED-kampagne. Vi håber at kunne hjælpe butikker i Glostrup med at spare både strøm og penge,« udtaler formand for miljø- og teknikudvalget, Flemming Ørhem.

Energistyrelsens LED-konsulenter besøgte allerede i efteråret 2016 mere end 1.200 butikker i forbindelse med kampagnen »Mindre strøm - mere bundlinje«. Her viste det sig, at butikkerne i gennemsnit kunne spare 31.000 kroner over en periode på syv år, hvis de udskiftede deres almindelige lyskilder med LED. LED-pærerne er nemlig langt mere energieffektive end almindelige pærer og har en levetid på mellem 10 og 25 år. Det har den sidegevinst, at pærerne skal skiftes langt sjældnere end almindelige elpærer og sparepærer. Samtidig afgiver de mindre varme og giver dermed et bedre indeklima.

En efterfølgende undersøgelse viser, at 30 procent af de butiksejere, der fik besøg, allerede har kontaktet en installatør eller lignende for at få rådgivning om at skifte til LED-pærer.

Vicedirektør i Energistyrelsen, Stig Uffe Pedersen, sætter stor pris på den gode respons fra butiksejerne:

»De mange butiksbesøg i efteråret viste, at der er stor interesse for LED-pærernes økonomiske og miljømæssige fordele. Derfor er det meget positivt, at flere kommuner er interesseret i, at butikkerne får besøg af vores LED-konsulenter, så endnu flere butiksejere forhåbentlig bliver motiveret til at skifte til LED-pærer,« siger Stig Uffe Pedersen.

De virksomheder, der ikke får besøg af LED-konsulenter, har selv mulighed for at udregne deres potentielle besparelse ved at skifte til LED. Man kan finde beregningsværktøjet på sparenergi.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk