19. november 2018
Stine Larsen er et af de største talenter i Brøndby nogensinde. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Stine Larsen er et af de største talenter i Brøndby nogensinde. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindernes svar på Kim Vilfort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindernes svar på Kim Vilfort
Opdateret 08. oktober 2015 kl. 09:37
Vestegnen - 08. oktober 2015 kl. 09:31
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stine Larsen er et af de største talenter nogensinde i Brøndby. Hun er en nøglespiller, når landets bedste kvindehold tager fat på Champions League turneringen onsdag 14. oktober - og der er gratis billetter til kampen, der spilles på Brøndby Stadion.

Det er en kæmpe buket roser, der bliver bundet, når talen falder på 19-årige Stine Larsen. Både som fodboldspiller og som person.

Hendes egenskaber som spiller, person, kammerat og klubpige er i en liga, så hun er blevet udvalgt til at pryde væggen i klubhuset - side om side med Riza Durmisi.

»Jeg blev meget smigret, da de kom og fortalte, at de gerne ville udføre vægmaleriet. Det er jo et kæmpe skulderklap, som får mig til at blive ved med at klø på,« fortæller Stine Larsen.

Og netop fællesskabet er noget, som har stor betydning for Stine Larsen. Det gælder klubben, og det gælder holdet.

»Det kammeratskab og sammenhold, som vi har på holdet, betyder rigtig meget. Har jeg haft en dårlig dag, så står der altid en holdkammerat parat med et smil, når jeg møder til træning. Det er et frirum for mig, hvor jeg kan lægge alle andre tanker væk,« forklarer Stine Larsen.

Kan nå langt

Hun har spillet i Brøndby siden hun var 12 år gammel. I dag er hun fast kvinde, når træner Per Nielsen udtager sit hold. Og Stine Larsen er også inde omkring landsholdet, hvor hendes målsætning er fast at komme blandt de startende 11 spillere.

Hos træner Per Nielsen er der ikke tvivl om, at Stine Larsen er et kæmpe talent:

»Hun kan udvikle sig til kvindernes Kim Vilfort. Som træner kan man stole på hende, og hun udfører de ting vi er blevet enige om. Og så kan hun spille næsten alle pladser. Hun kan nå rigtig langt,« lyder det fra Brøndby-legenden Per Nielsen, som i dag er træner for kvindeholdet.

»Stine er allerede en rigtig dygtig spiller. Hun er en god duelspiller, og en god forsvarsspiller. Og som det kendetegner dygtige spillere, så er hun bevidst om, hvor hun skal udvikle sig - det er fx at blive bedre til at føre bolden op ad banen,« siger Per Nielsen.

Stine Larsen er rigtig glad for Per Nielsen som træner. »Han er simpelthen fantastisk dygtig,« som hun udtrykker det.

Fodbold er lige Stine

Stine Larsen har spillet fodbold siden hun var fem år gammel.

Hun er opvokset i Glostrup, hvor hun stadig bor. Fodboldkarrieren startede da også i Glostrup-klubben Ejby IF 68, hvor hun begyndte på et drengehold.

»Dengang var der ikke så meget pigefodbold, det er heldigvis blevet meget bedre.«

Stine er ikke arveligt »belastet« af fodbold. Hun har bare altid kunne lide det.

»Jeg kan huske, at jeg i en periode både gik til fodbold og til svømning. Og det var altid sådan, at når jeg lå og svømmede, så tænkte jeg kun på hvornår jeg var færdig, så jeg kunne komme til at spille fodbold,« griner Stine.

Efter en tur omkring Skovlunde, kom Stine til Brøndbyernes IF, og hun er i dag en vigtig brik på det hold, som sidste sæson vandt både det danske mesterskab og pokalen, og som nåede til semifinalen i Champions League.

Fodbold og studier

Stine Larsen kommer ikke sovende til sin succes. Der er træning cirka fem gange om ugen, og dertil kommer kampe på både klub- og landshold mm.

Dertil kommer, at fodboldlivet bliver kombineret med en ingeniøruddannelse på DTU, i forlængelse af studentereksamen på Rødovre Gymnasium. Stine er i gang med en bachelor i bygningsdesign - en uddannelse, som kombinerer det arkitektoniske med det konstruktionsmæssige.

»Jeg har altid været glad for matematik, fysik og kemi - og samtidig er jeg interesseret i det kreative - så denne uddannelse passer mig rigtig fint,« siger Stine.

Hun har fået dispensation, så hun ikke behøver tage alle kurser - til gengæld forlænges uddannelsen et år. Det giver imidlertid Stine mulighed for at passe både fodbold og uddannelse - selv om der nogle dage er pres på.

Der bliver dog også tid til kæresten, som bakker helt op om Stines fodboldkarriere - ligesom både familie og venner altid har støttet. Og det sker jævnligt, at både kæreste og familie er på tilskuerpladserne, når Stine spiller.

»Hun kan gå hele vejen,« lyder udsagnet om Stine Larsen. Og selv om hun arbejder og træner hårdt, så tænker hun ikke aktuelt over udlandseventyr og lignende.

»Jeg tager en dag af gangen. Det kan godt være, at jeg på et tidspunkt gerne vil prøve en udenlandsk klub, men det er slet ikke noget, jeg spekulerer over nu. Jeg har det godt i Brøndby, og jeg synes også det er vigtigt at få en uddannelse,« siger Stine.

Med en presset hverdag, så er der ikke meget tid tilovers til andet end studier, træning og kampe. Så det er ikke meget, man ser Stine på Brøndby Stadion, når »Drengene fra Vestegnen« spiller.

»Nej, jeg følger dem mest i tv - og det er der heller ikke så meget tid til,« fortæller Stine, der heller ikke har et idol på herreholdet. »Det har aldrig rigtig været mig at dyrke idoler.«

Kom gratis til ­Champions League

Alle har mulighed for at følge Stine Larsen og resten af det succesrige kvindehold, når der næste uge spilles Champions League.

Hjemme på Brøndby Stadion tager holdet onsdag 14. oktober kl. 19 imod Slavia Prag. Og der er gratis billetter.

Billetter kan hentes i Brøndby Shoppen på Brøndby Stadion i åbningstiden og på klubhusets kontor mellem kl. 10-17, dog til kl.19 om torsdagen. Ønsker man flere end 10 billetter, skal man bestille dem på mail: Uwcl@brondbyif.net

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk