2. august 2021
Livredderne var i aktion på Ishøj Strand. Foto: Thomas Olsen
Livredderne var i aktion på Ishøj Strand. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde var i livsfare på badedyr: Måtte reddes på Ishøj Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde var i livsfare på badedyr: Måtte reddes på Ishøj Strand
Vestegnen - 17. juli 2018 kl. 07:27
Af Peter Erlitz

Livredderne på Ishøj Strand havde søndag advaret en kvinde om at gå i vandet med badedyr i den stærke fralandsvind. Det gjorde hun alligevel - og det endte med, at hun måtte reddes i land.

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

Den seneste uge var travl for livredderne på Ishøj Strand, hvor både børn og voksne kom i problemer.

Pige havde brug for hjælp

Onsdag den 11. juli kl. 18.40 observerer livredderne en pige på cirka fem år, der er kommet om på den anden side af en revle og signalerer, at hun har brug for hjælp, da hun hverken kan bunde eller svømme.

Livredderne løber ud til pigen, og da de er halvvejs derude, får en badegæst fat i hende. Livredderne tager over og får pigen ind på land. Pigen er ved bevidsthed, men har slugt en del vand. Livredderne giver pigens familie besked på, at de straks skal ringe efter en ambulance, hvis hun får det dårligt. Pigen havde været ude at bade med en onkel og nogle fætre, som ikke holdt øje med hende.

Hold øje med børnene

Det kunne have været endt tragisk, og derfor beder Trygfonden Kystlivredning forældrene om at huske at holde godt øje med børnene, når de bader - eller endnu bedre; selv at gå i vandet med dem.

- Det sikreste er, at forældrene går i vandet med børnene. Børn kan lynhurtigt blive væltet omkuld af en bølge, eller de kan komme for langt ud til, at de kan bunde eller svømme tilbage til land. Hvis man står ved siden af dem, kan man hurtigt komme dem til undsætning, og man undgår at situationen bliver farlig. Når man bader sammen, får børn og voksne en sjov oplevelse, og de voksne får en god fornemmelse af, hvad børnene kan i vandet, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i Trygfonden.

- Det kan ikke siges ofte nok. Børn må aldrig bade uden opsyn af voksne, og selvom forældrene tror, at de holder øje med børnene fra stranden, så ser vi ofte, at mobiltelefonen, avisen eller snak med andre distraherer dem. Ulykken kan ske på få sekunder, og så sent som i sidste uge blev en pige fundet livløs i en badesø i Albertslund efter badning uden opsyn, tilføjer Anders Myrhøj.

Livreddere er ikke børnepassere

Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, så deres opgave er ikke at være børnepassere, understreger Anders Myrhøj.

- Livredderne er på strandene for at forebygge ulykker og for at kunne træde til, hvis nogen kommer i vanskeligheder i vandet. Forældrene må derfor ikke belave sig på, at de kan lade børnene rende rundt uden opsyn på stranden, fordi de tror, at livredderne holder øje med dem. Det er forældrenes opgave at passe på deres børn på stranden, og så er livredderne en ekstra sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation. I år hvor der er virkelig mange badegæster, har livredderne flere gange henvendt sig til forældre for at få dem til at holde øje med børnene, siger Anders Myrhøj.

Var advaret - drev ud på badedyr

Livredderne på Ishøj Strand var også i aktion søndag den 15. juli.

Kl. 13.30 sender tre kvinder signal til livredderne. En kvinde er gået i vandet med et stort, oppusteligt badedyr i fralandsvind og er nu drevet cirka 50 meter ud. Kvinden råber, at hun ikke kan svømme. En af livredderne svømmer ud til kvinden med et board og når hende, da hun er cirka 100 meter ude. Den anden livredder følger efter i båd og når frem til kvinden, da hun er 250 meter ude og tager hende op i båden og sejler mod land.

En anden kvinde, som havde prøvet at svømme ud for at hjælpe kvinden på den oppustelige flamingo, signalerer til livredderne. Hun er kommet så langt ud, er udmattet og kan ikke selv svømme ind i fralandsvinden. Hun blev sejlet i land af livredderen på boardet.

Kvinden på badedyret var tidligere på dagen blevet advaret mod badedyr i fralandsvind, men var alligevel gået ud.

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Håber på fast livredder i Lynæs
15. august 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:24
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?