24. oktober 2020
En 55-årig mand fra Rødovre er dømt for blufærdighedskrænkelse i en usædvanlig sag.
En 55-årig mand fra Rødovre er dømt for blufærdighedskrænkelse i en usædvanlig sag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde snød mand der sendte krænkende sms'er: Nu er han dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde snød mand der sendte krænkende sms'er: Nu er han dømt
Vestegnen - 18. september 2020 kl. 00:35
Af Peter Erlitz

En 55-årig mand fra Rødovre er dømt for at sende blufærdighedskrænkende sms'er til en fiktiv 12-årig pige. I virkeligheden var det en voksen kvinde, som fik nok af hans skriverier.

Den 30. april fik en 23-årig kvinde pludselig en sms ind fra en helt ukendt mand. Hun sms'ede tilbage, at der vist var tale om en fejl, og underskrev sig med sit rigtige navn. Det fik ikke manden til at stoppe, og beskederne tikkede fortsat ind hos kvinden.

For at stoppe det, skrev hun, at hun kun var 12 år. Men det fik den modsatte effekt, for det skærpede åbenbart afsenderens interesse.

Nu tog meddelelserne også en drejning, som gav kvinden mistanke om, at en børnelokker var ude med snøren. Hun besluttede sig til at efterprøve sin mistanke og svare under foregivende af at være 12 år.

Mistanken manifesterede sig de følgende dage, hvor det accelererede, afsenderen efterspurgte nøgenbilleder og sendte så utvetydige seksuelle tekster, at hun anmeldte sagen til politiet den 3. maj.

Et simpelt opslag i politiets system afslørede identiteten på afsenderen af de mange sms'er, og dagen efter rykkede efterforskere fra Vestegnens Politis særlige overgrebsgruppe ud og anholdt afsenderen, som viste sig at være en 55-årig mand fra Rødovre.

I går - onsdag den 16. september - idømte Retten i Glostrup ham 20 dages betinget fængsel for krænkelserne:

- Retten fandt det bevist, at krænkeren troede, det var et barn, han skrev til - og det skyldes udelukkende kvindens mistanke, ageren og politianmeldelse. Retssystemet prioriterer krænkelser af børn, og hun gjorde det rigtige, så politiet hurtigt kunne få ham pågrebet, siger anklager Søren Yde Halse, der førte sagen for anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

I strafferetlig forstand dømte retten ham for et såkaldt "putativt forsøg". Det vil sige, at retten anser, det var hans hensigt at krænke, hvad han selv troede var en 12-årig pige - selvom hun slet ikke eksisterer, og der derfor ikke var et reelt offer.

I retten erkendte manden at have sendt sms'erne, men han forklarede, at han havde en stærk fornemmelse af, at modtageren ikke var en 12-årig pige, også selv om kvinden havde skrevet det i flere sms'er. Retten i Glostrup afviste dog denne forklaring som utroværdig.

Den dømte modtog dommen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?