16. juni 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturuge banede vej for roman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturuge banede vej for roman
Vestegnen - 09. februar 2019 kl. 06:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Heidi Fjelstrup med novellen »Kvarteret« i september 2017 blev kåret som vinder af Vestegnens Kulturuges store novellekonkurrence »Fortællinger mod Vest« - og fik overrakt præmien af Hvidovres borgmester Helle Adelborg - havde hun allerede ungdomsromanen »Måske fortæller jeg dig det en dag« på tegnebrættet. Det var dog kun i skitseform, og ingen andre end hendes mand, Jørn, kendte til dens spirende eksistens.

- Som forfatter tvivler man ofte på, om det man laver er godt nok. Fra tid til anden har man derfor brug for et ekstra skub for at turde udleve sine drømme, og et sådant skub blev førstepladsen i novellekonkurrencen for mig. Efter præmieoverrækkelsen lovede jeg nemlig mig selv, at nu skulle den roman altså blive til virkelighed, og så gik jeg simpelthen direkte hjem og skrev, fortæller Heidi Fjelstrup.

Det blev til mange lange aftener og weekender foran skærmen, og flittigheden betalte sig, da forlaget Tellerup viste interesse for bogen, som er en barsk fortælling om gymnasiepigen Ene, der bærer på en stor hemmelighed. Bogen berører tabubelagte emner såsom seksuelle overgreb, selvskade og svigt.

- For mig er det vigtigt at litteratur stræber efter at gøre en forskel og aftabuisere. Derfor skriver jeg om emner som de fleste nok helst vil lukke øjnene for. Jeg føler et behov for at give dem der har allermest brug for det, en stemme, siger Heidi Fjelstrup, som tidligere har fået udgivet bøger til voksne, men det er første gang hun forfatter en ungdomsroman.

- Og det bliver bestemt ikke den sidste. Jeg er nemlig allerede halvt igennem første udkast af manuskriptet til den næste, fortæller hun.

Heidi Fjelstrup vandt novellekonkurrencen i Vestegnens Kulturuge 2017, selvom hun aldrig har boet på Vestegnen. Til gengæld har hun et godt kendskab til området.

Hendes far var skoleinspektør på Sengeløse Skole og senere lærer på Hedehusene Skole. Mange af hendes barndomsminder knytter sig derfor til Vestegnen, selv om hun aldrig har haft adresse der - heller ikke i Albertslund, hvor vindernovellen »Kvarteret« foregår. Galgebakken som sted har altid fascineret Heidi Fjelstrup, og med novellen viste hun, at Galgebakken og Vestegnen rækker ud over kommuneskel og -grænser og kan betyde rigtig meget selv for mennesker, der aldrig har haft adresse der.

Romanen »Måske fortæller jeg dig det en dag« udkommer på forlaget Tellerup den 1. februar.