16. oktober 2021
Der skal sikres en god infrastruktur til Holmene.
Der skal sikres en god infrastruktur til Holmene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af ny plan: Der mangler trafikløsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af ny plan: Der mangler trafikløsninger
Vestegnen - 07. januar 2019 kl. 16:17
Af Peter Erlitz

Udspillet om Avedøre Holme mangler sikring af den nødvendige infrastruktur.

arrow Læs også: Vordingborgs borgmester kritiserer plan for nye øer

Sådan lyder det fra formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) i en kommentar til planerne om at udvide Avedøre Holme i Hvidovre med ni nye kunstige øer.

Hvidovres borgmester, Helle Adelborg (S) afviser.

- Det vi i Hvidovre Kommune har fremlagt sammen med regeringen, er en vision for at fremtidens Avedøre Holme. Nu skal vi så i gang med et arbejde, hvor vi skal se på, hvordan projektet mere detaljeret skal se ud. Det er klart, at vi skal finde løsninger på trafikken til og fra området. Det er jo en udfordring, vi har allerede i dag, og den skal og vil vi arbejde videre med, siger Helle Adelborg.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen mener blandt andet, at en udvidelse af letbanen og ombygning af Glostrup Station vil kunne sikre, at den kollektive trafik vil kunne løfte opgaven med at betjene de mange nye arbejdspladser.

- Vi har i letbanesamarbejdet allerede sikret, at den regionale buslinje 500s bliver styrket på en lang række punkter for at kunne sikre en bedre trafikbetjening til Avedøre Holme, så der bliver en bedre forbindelse mellem de mange arbejdspladser og den kommende letbane. Men det er ikke nok. Vi bliver nødt til sikre en endnu bedre trafikløsning, fx i form af udvidelsen af letbanen, som kan håndtere over 13 millioner passagerer på tværs af regionen og sikre en god forbindelse til DTU. Og så skal staten træde til med en nu længe ventet udbygning af Glostrup Station, så det bliver muligt at skifte fra regionaltog og fjerntog til letbanen, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Har man siddet i en bil eller bus på vej til Avedøre Holme i myldretiden, ved man godt, at trafikken ikke fungerer til og fra det store erhvervsområde. Hver dag sidder flere tusinder i kø især i området omkring rundkørslen ved Stamholmen og skaber unødig ventetid for medarbejdere, som skal til eller fra arbejde - og det belaster desuden det omgivende motorvejsnet helt enormt, tilføjer Sophie Hæstorp Andersen.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg fremhæver, at man i den kommende tid vil arbejde med løsninger, og at der også vil blive udarbejdet en vurdering af projektet i forhold til miljøforholdene lokalt. Det store projekt vil nemlig indebære endnu mere trafik og støj i lokalområdet.

Helle Adelborg kan sagtens se et perspektiv i udvidelse af letbanen.

- Vi har i længere tid arbejdet for at få en letbaneforbindelse til Avedøre Holme og en metro-forbindelse til Hvidovre Hospital. Det er et arbejde, som vi vil fortsætte med. Det er ikke sådan, at projektet på nuværende tidspunkt har svar på alle spørgsmål. Nu har vi lagt projektet frem, og jeg glæder mig over, at der er en meget bred opbakning, siger Helle Adelborg.

arrow Borgmestre undrer sig over kunstige øer: Vi har plads lige nu
07. januar 2019 kl. 17:50 Opdateret: kl. 17:52
arrow Ni nye øer skal tiltrække virksomheder til hovedstaden
07. januar 2019 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:02
Rejser du til udlandet i år?