1. april 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil være giftfri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil være giftfri
Vestegnen - 22. januar 2020 kl. 16:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vilde planter og insekter skal have gode forhold i Greve Kommune. Derfor bruger kommunen og dens samarbejdspartnere ikke sprøjtegift på grønne arealer og belægninger.

Nu har teknik- og miljøudvalget besluttet at gå skridtet videre og melde kommunens arealer til initiativet "Kommune med giftfrie arealer", der også er en hjemmeside med gode råd mod brug af gift i haver og på grønne arealer.

- Vi håber, at vi kan inspirere flere haveejere til at holde op med at bruge round up i rosenbedene, ligesom vi rigtig gerne vil opfordre til, at man ikke bruger gift til at tage ukrudtet mellem fliserne, siger Mortan Martinsson, formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

På udvalgets seneste møde var medlemmerne optaget af, hvordan kommunen i højere grad kan understøtte biodiversitet og naturlig fauna i kommunen. Der er afsat 500.000 kroner til natur- og miljøområdet i 2020, og de penge skal bruges bedst muligt. Derfor indkalder udvalget nu Natur- og Miljørådet til et ekstraordinært møde, hvor rådet skal komme med sin samlede anbefaling til, hvordan Greve Kommune skal bruge pengene.