18. september 2019
Hvidovre Kommune søger efter demensvenner.
Hvidovre Kommune søger efter demensvenner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil være demensvenlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil være demensvenlig
Vestegnen - 12. januar 2019 kl. 14:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt samarbejde mellem borgere, foreninger og virksomheder skal sikre, at hverdagen bliver mere tryg for mennesker med demens i Hvidovre Kommune.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du ser en person, der har glemt det varme tøj i snevejret? Eller som står og fumler med pengene i supermarkedet?

Sandsynligheden for, at man i hverdagen støder på et menneske med demens, er stor. Det samme er sandsynligheden for, at den person har brug for forståelse eller hjælp.

Derfor er Hvidovre kommune i samarbejde med Alzheimerforeningen i gang med at finde endnu flere demensvenner.

Målet er, at der skal være 1.000 demensvenner i Hvidovre Kommune inden 1. maj 2019 og meget gerne mange flere. Lige nu er der 710 demensvenner, så Hvidovre Kommune er på godt på vej til at nå sit mål.

- Demens er desværre blevet en folkesygdom, som rammer et stigende antal danskere. Heldigvis er vores samfund blevet mere rustet til at hjælpe demensramte. I Hvidovre vil vi også gerne gøre meget for at hjælpe de af vores borgere, som både direkte eller som pårørende er ramt af demens. Her er demensvenner et godt og vigtigt initiativ, som kan være med til at skabe større forståelse for demensramte, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg, der selv er demensven.

Demensven er først og fremmest en oplysningskampagne. Formålet er at øge danskernes viden om demens og dermed nedbryde fordomme, misforståelser og tabuer om demens, og motivere og engagere danskere til at række en hjælpende hånd til mennesker med demens og deres familier.

At være demensven handler ikke om at være besøgsven eller frivillig - det handler om at skabe et demensvenligt lokalsamfund for alle de mennesker, der hver dag kæmper med en demenssygdom.

Der er flere måder at blive demensven på. Man kan gå ind på www.demensven.dk og tilmelde dig. Man vil herefter få tilsendt en gratis demensven-pin, tips og information. Virksomheder kan også indgå partnerskaber.