31. marts 2020
Denne lysende reklameskærm har nu kostet Amin Jensen en bøde på 5.000 kroner. Reklameskærmen er siden taget ned.
Denne lysende reklameskærm har nu kostet Amin Jensen en bøde på 5.000 kroner. Reklameskærmen er siden taget ned.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Komiker dømt for lysende reklameskilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Komiker dømt for lysende reklameskilt
Vestegnen - 25. februar 2020 kl. 10:26
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Komikeren og entertaineren Amin Jensen skal betale en bøde på 5.000 kroner for ikke at have pillet en lysende reklameskærm ned ved sit hus i Hvidovre. Det har Østre Landsret bestemt, og dermed har landsretten stadfæstet dommen fra Retten i Glostrup.

Foruden bøden, skal Amin Jensen betale sagens omkostninger.

arrow Læs også: Amin Jensen optrapper krig om personlig storskærm

En lysende reklameskærm i et vejkryds i Hvidovre har været midtpunkt i en strid, som tirsdag er afgjort af Østre Landsret.

Den ti kvadratmeter store lysskærm var opstillet foran entertaineren og komikeren Amin Jensens hus på Gammel Køge Landevej, lige over for Byvej.

Og er det farligt at have en sådan lysende reklameskærm stående midt i et lysreguleret vejkryds, der er et af Hvidovres mest trafikerede? Nej, mener Amin Jensen. Jo, mener Vestegnens Politi og Rigspolitiet.

Nu har Østre Landsret sat punktum i den årelange strid. Og det er altså endt med en bøde til den 50-årige Amin Jensen.

Den startede, da Amin Jensen omkring årsskiftet 2016/2017 fik opsat den leasede reklameskærm foran sit hus. På reklameskærmen viste Amin Jensen forskellige reklamer, både for sig selv og sine shows, for private firmaer og for kultur- og foreningsaktiviteter i Hvidovre. Og så blev reklameskærmen udnyttet til politiske budskaber, da Amin Jensen stillede op ved det seneste kommunalvalg - hvor han dog ikke blev valgt ind.

Hvidovre Kommune henvendte sig til Vestegnens Politi om reklameskærmen, og Vestegnens Politi vurderede, at det lysende reklameskilt kunne være til ulempe for trafikken, og i juni 2017 fik Amin Jensen påbud om at tage skiltet ned. Han klagede til Rigspolitiet over påbuddet fra Vestegnens Politi. I august 2018 kom svaret fra Rigspolitiet, der stadfæstede påbuddet fra Vestegnens Politi. Amin Jensen fik til 27. september 2018 til at pille skiltet ned.

Det skete ikke, og derfor endte sagen i Retten i Glostrup. Her blev Amin Jensen i maj 2019 dømt til at betale en bøde på 5.000 kroner, for ikke at have efterkommet påbuddet fra Vestegnens Politi. Denne dom ankede Amin Jensen til Østre Landsret.

Kort tid efter dommen i Retten i Glostrup, blev reklameskærmen taget ned.

Amin Jensen har hele tiden hævdet, at reklameskærmen ikke var farlig for trafikken, og det gentog han i Østre Landsret. Her viste han også fotos af andre reklameskærme i det storkøbenhavnske område, som der ikke er blevet skredet ind over for.

- Loven skal være lige for alle, påpegede Amin Jensen i Østre Landsret.

Omvendt mente anklageren, at reklameskærmen tog opmærksomhed fra bilister og andre trafikanter i krydset - og netop derfor var den blevet sat op. Anklageren mente heller ikke, at Amin Jensen kunne bruge argumentet med andre reklameskærme.

- Denne reklameskærm bliver ikke lovlig af, at der andre steder står reklameskærme ved veje. Det er denne skærm, det handler om, og andre skærme kan ikke være en undskyldning, sagde anklageren.

Under sagen fortalte Amin Jensen, at han betalte 4.500 kroner om måneden for at lease reklameskærmen, og at han derefter forsøgte at sælge reklamer til den, blandt andet ved at fremhæve, at der kører rigtig mange biler igennem krydset Byvej og Gammel Køge Landevej.

Også en sag med kommunen

Amin Jensen har også haft en twist med Hvidovre Kommune om den lysende reklameskærm - og den vandt Amin Jensen.

Den startede, da Hvidovre Kommune i januar 2017 modtog en klage over opsætningen af den lysende reklameskærm. Kommunen afgjorde kort efter, at reklameskærmen var i strid med byplanvedtægten, der fortæller, at ingen form for skiltning og reklamering må finde sted i området, der er udlagt til boliger.

I maj 2017 søgte Amin Jensen så dispensation fra byplanvedtægten, og i september 2017 blev der givet afslag.

Hvidovre Kommune argumenterede med, at der dels var tale om en overtrædelse af byplanvedtægten, dels at det lysende reklameskilt var til gene for trafikanter og naboer.

Afslaget fik Amin Jensen til at klage til Planklagenævnet - som i slutningen af 2018 kom med en afgørelse. Planklagenævnet sendte sagen tilbage til Hvidovre Kommune til fornyet behandling.

Det skyldtes flere elementer. Et af dem var, at kommunen ikke kan argumentere med trafiksikkerhed i forbindelse med den lysende reklameskærm - det er alene en sag for Vestegnens Politi.

Ifølge Planklagenævnet skal kommunens vurderinger baseres på »saglige og planlægningsmæssigt relevante hensyn«. Det kan fx være gener for naboerne og visuel fremtræden i området.

Kommunen skal også se på, om der er andre skilte i samme område, der er opsat - enten i strid med en byplanvedtægt, eller fordi kommunen har givet dispensation. Amin Jensen skal behandles på samme måde, som andre, understregede Planklagenævnet.

arrow Amin Jensen skal fjerne reklameskilt
08. maj 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 15:11
arrow Amin Jensen tilfreds: Sag om lysende reklameskilt skal gå om
09. november 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:00
arrow Amin Jensens får medhold i klage om reklameskiltet
06. november 2018 kl. 23:02 Opdateret: kl. 23:12