24. oktober 2019
Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.
Grønne udearealer i boligområdet Vildtbanegård i Ishøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med bud på favoritnatur i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med bud på favoritnatur i Ishøj
Vestegnen - 18. april 2019 kl. 07:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj Kommunes Klima- og Miljøpris hylder i år de smukke natursteder i Ishøj. Alle kan komme med forslag til ens favoritsted i naturen til og med den 1. maj.

I 2018 udgav Miljøstyrelsen en naturkanon med 15 unikke natursteder i Danmark. Strandparken blev foreslået, men det endte med, at ingen natursteder i Ishøj var repræsenteret i Danmarks Naturkanon. Nu opfordrer Ishøjs grønne råd, Grønt Forum, borgerne i Ishøj om at komme med forslag til det, som rådet håber, kan blive Ishøjs egen naturkanon.

Temaet for årets klima- og miljøpris er »Mit yndlingssted i Ishøjs natur«. Her kan Ishøj-borgerne komme med forslag til den skønneste grønne plet i Ishøj og være med i konkurrencen om de 5000 kroner, som er præmien til vinderen af Ishøjs Klima- og Miljøpris 2019.

Fristen for at komme med forslag til natursteder er den 1. maj 2019.

- Grønt Forum vil gerne bidrage til at udbrede kendskabet til de grønne naturperler i Ishøj, hvor man kan få en helt særlig naturoplevelse. Det kan være et sted enten i eller udenfor byen, og naturen kan være både vild eller menneskeskabt. Der er ikke noget krav til stedets geografiske størrelse - blot det ligger indenfor kommunegrænsen i Ishøj. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at bidrage, siger Tommy Olsen, der er formand for Grønt Forum.

De foreslåede natursteder vil løbende blive delt på Ishøj Kommunes Facebookside. Når vinderen kåres i november, vil alle nominerede forslag blive samlet på hjemmesiden naturkanon.ishoj.dk.

Skriv en mail til Grønt Forums sekretariat på gf@ishoj.dk. Fortæl hvor ens yndlingssted i Ishøjs natur er, hvad der gør stedet særligt, og om man har delt den gode historie om stedet med andre. Husk at skrive ens egne kontaktoplysninger.

Grønt Forum opfordrer til, at man vedhæfter et eller flere fotos af sit yndlingssted i Ishøjs natur, men det er ikke et krav.

Alle kandidater får direkte besked i maj, og vinderen i november.

I maj og juni besigtiger arbejdsgruppen i Grønt Forum de udvalgte natursteder.

Det er Grønt Forum, der hvert år indstiller kandidater til Ishøjs Klima- og Miljøpris til Ishøj Byråd. I Grønt Forum sidder repræsentanter for en række grønne foreninger og organisationer i Ishøj samt Ishøj Kommunes Klima- og Miljøudvalg. Ishøj Byråd uddeler klima- og miljøprisen i november efter indstilling fra Grønt Forum.

Man kan læse mere om Ishøjs Klima- og Miljøpris 2019 på ishoj.dk/natursted og om Grønt Forum på ishoj.dk/grøntforum.