20. september 2020
Foto: Kontraframe
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kontraframe
Foto: Kontraframe / Thorbjørn Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom inden for murene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom inden for murene
Vestegnen - 09. december 2019 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I weekenden åbnede landets nok mest berømte, grønne port op for offentligheden for første gang. Det skete da Freja ejendomme og Albertslund Kommune sammen inviterede byens borgere til rundvisning i Vridsløselille Fængsel.

Freja ejendomme, statens ejendomsselskab, overtog i foråret 2019 Vridsløselille Fængsel. Forude ligger nu mange års tæt samarbejde mellem de nye grundejere og Albertslund Kommune om udviklingen af det store og yderst centralt beliggende område midt i Albertslund.

I weekenden havde interesserede borgere så mulighed for at komme indenfor murene for første gang siden Freja ejendomme overtog fængslet og få en rundvisning og høre mere om fremtidens udviklingsmuligheder i det store område. De 200 ledige pladser var for længst revet væk. Fængslets museum havde i dagens anledning åbent og her havde borgere mulighed for at dykke ned i den gamle bygnings spændende historie.

- Vi har glædet os rigtig meget til at kunne invitere de første borgere indenfor bag murene og lørdagens rundvisninger markerer i virkeligheden den spæde begyndelse på en helt ny æra i Albertslund. Siden fængslet åbnede for 160 år siden, er Albertslund jo vokset hele vejen rundt om den store fængselsgrund, så der er virkelig tale om en vigtig del af byen, der kan blive et helt nyt, åbent centrum i fremtidens Albertslund. Vi er stadig i den tidlige opstartsfase i et mangeårigt, tæt samarbejde med Albertslund Kommune og det er selvfølgelig alt for tidligt at sige noget om, hvad det store område skal rumme i fremtiden. Men området skal åbnes op, så den store grund bliver en aktiv og integreret del af byen til glæde for alle byens borgere, siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme.

Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) siger:

- Det er fantastisk at se så mange engagerede borgere møde op til dagens arrangement, og det bekræfter selvfølgelig bare, at rigtig mange borgere i byen er interesseret i hvad fremtiden bringer for området. Det er et spændende næste kapitel i Albertslunds historie vi skal have gang i med det her historiske og centralt beliggende område.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?