13. december 2019
Når man kigger gennem de orange tunnelbuer i solskin opstår der det smukkeste lys.
gallery icon

Se billedserie

Når man kigger gennem de orange tunnelbuer i solskin opstår der det smukkeste lys.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimakunst under parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimakunst under parkeringsplads
Vestegnen - 21. juli 2019 kl. 12:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parkeringsarealet ved Nørregård på Horsedammen i Brøndby er ved at blive indrettet til at opsamle, forsinke og transportere regnvand.

De orange tunnelbuer, som transporterer vandet, bliver lagt nu, og lyset gennem buerne er nærmest et kunstværk. Om lidt er de orange buer dækket af sten og asfalt, så hele området under parkeringspladsen er et bassin til regnvand.

I foråret lukkede HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, parkeringsarealet ved Nørregård og er nu i gang med at indrette arealet til at håndtere de stigende mængder regnvand, der falder i området.

Sammen med Brøndby Kommunes tiltag med at lede tagvand fra Nørregård hen mod bassinet og etablere grønne bede, vil dette areal kunne opsamle, forsinke og transportere vandet videre, når der er plads i regnvandssystemet.

Gravearbejdet er næsten færdigt, der er lagt sidste hånd på det store bygværk, hvor vandet kommer ind, og så er Hofor i fuld gang med at lægge de orange buer, som vandet kan løbe i. I bunden ligger en vandtæt membran, og over buerne kommer der sten og såkaldt permeabel asfalt, så hele arealet fungerer som et stort bassin. Permeabel asfalt er en særlig type »åben« asfalt, som regnvandet kan trænge igennem, og som har så stor dræneffekt.

- Det er helt nyt for os at indrette det på denne måde, hvor vi bruger hele arealet under overfladen som bassin. Hvis det regner meget kraftigt i området, og bassinet bliver helt fyldt, så vil der også kunne ligge ti cm vand på hele parkeringsarealet, fortæller Marlene Halkjer, projektleder hos Hofor.

Hofor forventer at være færdige og kunne indvie parkeringsarealet igen inden udgangen af september. Derefter går Brøndby Kommune i gang med at lave grønne nedsivningsbede og lede tagvandet hen til bassinet.