19. september 2020
En enkelt brandbil i garagen på brandstationen i Taastrup har fået det nye logo på sidenn. Det er den grafiske designer Mette Secher fra Greve, der står bag 4K-logoet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En enkelt brandbil i garagen på brandstationen i Taastrup har fået det nye logo på sidenn. Det er den grafiske designer Mette Secher fra Greve, der står bag 4K-logoet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til udrykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til udrykning
Vestegnen - 10. december 2019 kl. 06:43
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nye Beredskab 4K i Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk er klar til at brandslukning og redningsopgaver, når nytårsklokkerne ringer.

Når borgere og virksomheder fra 1. januar har brug for brandslukning og redning ved fx trafikuheld, så bliver de mødt af brandbiler med nyt logo og nyt navn.

4K er navnet på det nye beredskab, som skal rykke ud i Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk - og som er en konsekvens af opløsningen af Østsjællands Beredskab.

Beredskab 4K skal betjene cirka 140.000 borgere og tusindvis af virksomheder i de fire kommuner.

Kenn Thomsen

Kontor i Greve

Beredskabschef Dennis Ottosen står i spidsen af beredskabet, og lige nu har han travlt med at indrette det nye "hovedkontor" på Geminivej i Greve. Her har man lejet lokaler til de i alt seks medarbejdere i administrationen. Desuden er der plads til opbevaring af forskellige materiel, ligesom der er plads til både to indsatsleder-biler og to brandkøretøjer, som benyttes af de frivillige brandfolk og Greve Ungdoms Brandvæsen.

Det bliver nemlig sådan, at indsatslederne - brandinspektørerne - kommer til at rykke ud fra adressen i Greve, hvor der derfor også er indrettet et hvilerum, som er nødvendigt på de lange vagter. Også Dennis Ottosen selv vil deltage i indsatsleder-vagten, som skal fungere 24 timer i døgnet alle årets dage. Det er indsatslederen, der har det overordnede ansvar ved fx en brand.

Brandfolkene vil fortsat rykke ud fra de to brandstationer i Greve og Taastrup. Samlet er der otte brandfolk på vagt døgnet rundt, klar til øjeblikkelig udrykning. Dertil kommer otte mand, som kan tilkaldes - også døgnet rundt.

Total set er cirka 60 brandfolk og cirka 30 frivillige tilknyttet Beredskab 4K.

- Borgere og virksomheder kan efter 1. januar regne med samme responstid og samme indsats, som det er tilfældet nu. Der vil ikke ske ændringer, understreger beredskabsche Dennis Ottosen.

Om der skal ske ændringer på lidt længere sigt, er ikke afklaret.

- I løbet af 2020 vil vi foretage en analyse og komme med anbefalinger - blandt andet, om de to nuværende brandstationer skal afløses af én brandstation for hele området, som alle brandfolk kan rykke ud fra. Det er så op til beredskabskommissionen og politikerne i de fire kommuner at tage en endelig beslutning om, hvordan Beredskab 4K skal være organiseret, understreger Dennis Ottosen.

I disse uger er der dog fokus på overdragelse af mandskab og materiel fra Østsjællands Beredskab til Beredskab 4K, så borgere og virksomheder mærker så lidt som muligt til skiftet.

Lokal forankring

Beredskab 4K vil dog fra start have en lokal ankring. De fem brandinspektører i Beredskab 4K kører nemlig ikke kun udrykningskørsel ved brand og trafikuheld. De medvirker også ved fx byggesager og andre opgaver, hvor det handler om sikkerhed, forebyggelse af brand eller miljøulykker, brandsyn på virksomheder mm.

Fremover vil der til hver kommune blive tilknyttet en fast brandinspektør, der således vil få et grundigt lokalkendskab og netværk. Brandinspektørerne vil være samlet på den faste base på Geminivej i Greve, hvor de kan vidensdele og sparre med hinanden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?