22. marts 2019
Det bliver en tæt kamp, når Brøndby hjemme møder Juventus i Champions League.
gallery icon

Se billedserie

Det bliver en tæt kamp, når Brøndby hjemme møder Juventus i Champions League.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til fodboldfest: Håber på tilskuerrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til fodboldfest: Håber på tilskuerrekord
Vestegnen - 22. september 2018 kl. 10:05
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 26. september spiller Brøndby-kvinderne returkamp mod Juventus hjemme på Brøndby Stadion. Brøndbyernes IF inviterer til fodboldfest - med gratis adgang, hvis man bestiller billetter på forhånd.

Brøndby-kvinderne er nået til 1/16 finalerne i Champions League, og efter 2-2 i udekampen mod Juventus, har holdet rigtig gode muligheder for at gå videre i den prestigefyldte turnering.

Brøndbyernes IF har besluttet, at der skal være gratis adgang til Brøndby Stadion denne aften. Det er sportsligt vigtigere med en fed kulisse og stor opbakning, end at få billetindtægter.

Kampen spilles onsdag den 26. september med kampstart kl. 18.00. Vil man have gratis billetter, så skal man skrive en mail til uwcl@brondbyif.net og oplyse navn, telefonnummer og ønsket antal. Billetter ved indgangen koster 50 kroner.

Det er en unik mulighed for alle - også børnefamilierne - til at se international kvindefodbold på højeste niveau, og samtidig opleve stemningen på Brøndby Stadion.

Der er allerede stor interesse for kampen. Juventus' fanklub regner med, at der rejser godt et par hundrede fans med til Brøndby. Og alt tegner til, at der kommer mange gange flere tilskuere på Brøndby Stadion end til udekampen i Italien, hvor godt ét tusinde tilskuere var på stadion.

Brøndbyernes IF håber, at det kan blive en fodboldfest - med muligheder for en ny tilskuerrekord. I øjeblikket lyder den på 5.600 tilskuere til en kamp mod FC Barcelona. Og kunne man slette FC Midtjylland-kvindernes tilskuerrekord på 8.137, så ville man da ikke være ked af det på Vestegnen...

Frygter ingen
Grundlaget for en fodboldfest både på og uden for banen, skabte Brøndby-kvinderne i det første opgør i Italien, som endte 2-2.

Juventus kom foran kort før pausen, men Brøndbv fik udlignet efter 15 minutters spil i 2. halvleg. Det var Nicoline Hougaard Sørensen, der stod for scoringen. Brøndby-kvinderne kom også foran, da Mille Gejl Jensen scorede til 2-1 efter 72 minutters spil. Denne stilling holdt længe, men bare seks minutter før tid fik Juventus udlignet.

Brøndby-spillerne var lidt skuffede efter kampen, fordi de smed føringen væk så kort før slutfløjt. Og skuffelsen var i bund og grund noget positivt, mener cheftræner Per Nielsen:

- Det viser bare, hvor meget disse piger vil vinde. De leverede en toppræstation, og jeg synes de havde fortjent at vinde. Der er grund til at have stor respekt for det, som pigerne leverer, lyder det fra Per Nielsen.

Juventus-holdet tæller otte spillere på det italienske landshold, som allerede har kvalificeret sig til VM, så der er tale om et stærkt hold - hvilket også sætter Brøndby-kvindernes resultat i relief.

Når de to hold løber ind på Brøndby Stadion, er de blå-gule som udgangspunkt videre på reglen om udebanemål. Det får dog ikke cheftræneren til at »parkere bussen« og satse på en meget defensiv taktik.

- Selvfølgelig skal vi spille med omtanke i defensiven, men at have et decideret defensivt udgangspunkt, kan ikke lade sig gøre. Det har vi simpelthen ikke spillerne til. Vi er langt bedre til at forsvare os med bolden, fastslår Per Nielsen.

- Jeg har hele tiden forudsagt, at det ville blive to tætte kampe mod Juventus, og det tror jeg også bliver tilfældet på Brøndby Stadion. Selvom vi har taget et godt resultat med hjem fra Italien, så skal det gøres færdigt på Brøndby Stadion, tilføjer cheftræneren.

Den 22-årige forsvarsspiller Rikke Sevecke har respekt for Juventus, men landsholdsspilleren tror på Brøndbys chancer:

- Vi frygter ingen, men vi ved, at det er et meget dygtigt hold, og at vi skal spille op til vores bedste både individuelt og som hold, og det er vi klar til, siger Rikke Sevecke.