20. september 2021
I starten af august går Hovedstadens Letbane i gang med etableringen af selve baneanlægget på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup.
I starten af august går Hovedstadens Letbane i gang med etableringen af selve baneanlægget på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at lægge spor til letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at lægge spor til letbanen
Vestegnen - 29. juli 2021 kl. 06:51

Arbejdet med letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup gik i gang i 2019 og Hovedstadens Letbane er færdig med bygningerne på området, hvor letbanedriften i fremtiden skal overvåges.

I daglig tale bliver kontrol- og vedligeholdelsescentret forkortet til KVC. Det ligger i området ved krydset Nordre Ringvej og Ballerup Boulevard i Glostrup Kommune på grænsen til Herlev og Rødovre kommuner.

I starten af august går Hovedstadens Letbane i gang med etableringen af selve baneanlægget på kontrol- og vedligeholdelsescentret, og arbejdet vil bestå af spor- og betonarbejder. Arbejdet forventes afsluttet ultimo juli 2022.

Man vil i den kommende tid begynde at bygge det spor, som letbanen skal køre på. Det betyder, at der skal arbejdes med skinner, sveller og skærver. Der skal også støbes betonfundamenter og sættes fundamenter til kørestrømsanlægget.

Størstedelen af anlægsarbejdet vil minde om almindeligt byggepladsarbejde. Derudover vil der være støj fra arbejdskøretøjer, der kører til og fra området. Arbejdet bliver som udgangspunkt udført i tidsrummet kl. 07.00 til kl. 18.00 på hverdage og kl. 07.00 til kl. 14.00 på lørdage.

Siemens Aarsleff Consortium er entreprenør på opgaven.

Synes du, at kommunen er der for dig?