23. marts 2019
Der er stjerneaften på Kroppedal Museum den 14. november.
Der er stjerneaften på Kroppedal Museum den 14. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kig på stjerneskudssværme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kig på stjerneskudssværme
Vestegnen - 13. november 2018 kl. 09:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Kroppedal Museum holder stjerneaften onsdag den 14. november kl. 19-21, er aftenens tema »stjerneskudssværme«.

Mellem planterne i vores solsystemer flyder talrige småsten, isklumper, snebolde og andre små objekter. De kaldes i daglig tale asteroider, kometer og meteorer. De er alle restmaterialer fra solsystemets vugge og fortæller om skæbnen af de første små planeter, der kredsede om den unge stjerne, Solen.

Denne aften handler det om, hvad man kan lære af alle disse planetrester, og hvad de fortæller om vores oprindelse. Kroppedal Museum vil også se på, hvordan asteroider på den ene side har potentiale til en dag at blive omdrejningspunkt for en helt ny 'guldfeber', idet minedrift på asteroider spås at være en særdeles lukrativ virksomhed. På den anden side udgør asteroiderne en af rummets største trusler mod menneskeheden.

Efter denne stjerneaften er man også klædt godt på til weekenden 17.-18. november, hvor en hel byge af små sten stryger gennem Jordens atomsfære - nemlig den årlige stjerneskudssværm Leonioderne. Og igen til december, hvor Julekometen 46P/Wirtanen muligvis vil kunne ses med det blotte øje.

Hvis vejret tillader, vil arrangøren desuden forsøge at observere stjernetåger og fjerne galakser fra kikkerten i museets miniobservatorium.

Bemærk begrænset antal pladser. Køb billet via Kroppedal.dk