24. oktober 2019
Sundhedsplejen i Hvidovre Kommune vil sammen med forskere på Københavns Universitet undersøge trivslen hos nybagte fædre og mødre.
Sundhedsplejen i Hvidovre Kommune vil sammen med forskere på Københavns Universitet undersøge trivslen hos nybagte fædre og mødre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan deltage i forskning om baby-trivsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan deltage i forskning om baby-trivsel
Vestegnen - 21. april 2019 kl. 08:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedsplejen i Hvidovre Kommune vil sammen med forskere på Københavns Universitet undersøge trivslen hos nybagte fædre og mødre. Målet er at give de alleryngste og deres familier en god start.

Sundhedsplejerskerne i Hvidovre er nu gået i gang med at invitere dem, der bliver forældre for første gang i løbet af forår og sommer 2019 til at deltage i forskningsprojektet »Forstå din baby«. Det er forskere ved Københavns Universitet, som vil undersøge, hvordan de nyfødtes mor og far klarer de følelsesmæssige udfordringer, der kan følge med den nye forældrerolle.

- I realiteten er der meget lidt konkret viden om, hvordan det går i den første tid i de nye familier, og med projektet her starter vi med at tage temperaturen på danske førstegangsforældres trivsel på tværs af landsdele, siger Mette Skovgaard Væver, der leder af centret for tidlig indsats og familieforskning på Københavns Universitet.

Alle mænd og kvinder i Hvidovre, der bliver forælder for første gang i perioden marts 2019 til og med august 2019, vil via e-boks blive inviteret til at deltage i projektet. Forældrene vil blive bedt om at besvare fire online spørgeskemaer, som de får tilsendt i løbet af deres barns første leveår.

- At blive forælder for første gang giver både stor glæde, nye udfordringer og usikkerhed. Alle forældre har prøvet at stå med en grædende baby, som lige har sovet, lige har fået mad og også en tør ble og spørge: Jamen, hvad er det så, du vil? »Forstå din baby« har til formål at styrke forældres evne til at forstå babyens signaler, så de kan møde barnets følelsesmæssige behov, siger ledende sundhedsplejerske i Hvidovre, Ellen Bonde-Pedersen.

- Vi bakker op om forskningsprojektet, fordi det følelsesmæssige bånd mellem forældre og børn i de første leveår har afgørende betydning for barnets udvikling på langt sigt, både hvad angår venskaber, skoleparathed og læring, tilføjer hun.

Forskningsprojektet løber over tre et halvt år og involverer godt 1300 forældre og 200 sundhedsplejersker i 10 kommuner. Foruden Hvidovre deltager også Høje-Taastrup i projektet.

I Hvidovre vil i alt 25 sundhedsplejersker deltage i projektet.