21. januar 2019
Julemarkedet i Avedørelejren satte rekord. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Julemarkedet i Avedørelejren satte rekord. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemanden fik mange gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemanden fik mange gæster
Opdateret 10. december 2017 kl. 15:11
Vestegnen - 10. december 2017 kl. 14:59
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julemanden kiggede forbi - og det gjort et kæmpe antal børn og voksne også, da der søndag var julemarked i Avedørelejren i Hvidovre.

Det er et af Vestegnens største julemarkeder, og er gennemsyret af julehygge uanset alder og smag. Ikke noget at sige til, at der igen blev slået rekord.

I de store telte var der virkelig noget at komme efter. Naturligvis masser af julepynt og juletræer, men også brugskunst, tøj og lækkerier af enhver slags. Både de besøgende og gaveidéerne stod i kø ved de mange stande, hvor udbuddet var større end nogensinde i de 13 år, der har været julemarked i Avedørelejren.

Der var også en lang række aktiviteter for hele familien. Cirkusmuseet sørgede for, at alle kunne prøve at jonglere, og desuden var der artisteri, hestevognskørsel, ponyridning - og naturligvis besøg af julemanden.

På julemarkedet var en række lokale produkter med. Blandt andet det særlige Hvidovre-uld.

Det stammer fra får, der går på Avedøresletten. Det er Hvidovre ko- og fåregræsserforening, der står for fårene, som har en stald på Quark Naturcenter. Foreningen består af frivillige med interesse for dyr og natur. Foreningens får og kvier går på Quark Naturcenters arealer, og dyrene bruges blandt andet i skolernes naturundervisning.

Fårene græsser året rundt, og på Quark-dagen i juni bliver moderfårene klippet. Ulden renses og sendes til spinding - og resultatet er Hvidovre-uld.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk