20. september 2021
Jul i de lokale shoppingcentre.
Jul i de lokale shoppingcentre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jul og traditioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jul og traditioner
Opdateret 08. december 2016 kl. 07:20
Vestegnen - 08. december 2016 kl. 06:53
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Lige om lidt så er det jul. Altså, vi er jo allerede i december og dermed i juletiden. Julen og dens mange aftaler er skudt i gang og mange børn og voksne er så småt i stemning på en af de dejligste måneder på året.

Hvert år er det sådan, at julens altid tidlige ankomst kommer bag på mig, når vi er i november måned. I år har jeg dog for første gang i ret mange år glædet mig til december og de mange traditioner. For alene tanken om de hyggelige stunder vi skal igennem denne måned, gør mig glad.

I min familie har vi mange traditioner omkring december, advent og jul. Mange af dem har vi haft gennem generationer. Andre har vi fundet på hen ad årene og beholdt - nemlig dem, som lige passede os.

Her er lidt om, hvad traditionen byder på for mig: Hjemmelavet konfekt. Min mor sørger for, at der bliver indkøbt marcipan, nougat, chokolade mv. og så indtager børnene og jeg køkkenet med min far. Det gjorde jeg også selv som barn og nu er traditionen ført videre med mine egne unger.

En anden fast tradition: Indkøb af vores juletræ hos spejdernes lokale juletræssalg. Her laver vi ofte også vores egen juledekoration. Det koster lidt mere for træet, men til gengæld støtter vi de lokale foreninger. Desuden byder traditionen: Vi pynter op enten den første søndag i advent eller den 1. december, alt efter hvad det passer. Vi har rigtig meget julepynt, fordi der også er tradition i vores familie med hjemmelavet pynt. Det betyder, at vi skifter lidt ud fra år til år, da det hele ikke kan komme op på samme tid.

Hvad vi ellers traditionelt skal i julemåneden: Vi er i løbet af december som regel i kirke til gudstjeneste. Vi nyder de forskellige tilbud om julemarkeder på Vestegnen. Vi bruger juletiden som en hyggelig anledning til at støtte de lokale erhvervsdrivende ved at gøre de fleste juleindkøb i de lokale shopping centre. Vi sætter lys op på altanen (uden at gå helt over gevind).

Som familie pakker vi os om os selv, men husker alligevel at være noget for andre og hjælpe hinanden. Sådan oplever jeg, at mange familier har det på Vestegnen i denne måned. Så om man holder jul eller ej, så er december en helt speciel tid på Vestegnen.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Synes du, at kommunen er der for dig?