11. december 2019
Foto: Sabine Lai Ovesen
Foto: Sabine Lai Ovesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobpatruljen tjekker unges arbejdsforhold på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobpatruljen tjekker unges arbejdsforhold på Vestegnen
Vestegnen - 16. juli 2019 kl. 13:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Unge fra fagbevægelsens Jobpatruljen drager nu igen ud i Vestegnens sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og sommerferiejob.

Det er i år 40. gang, at Jobpatrulje i Danmark kører rundt. I hele landet afdækkede Jobpatruljen sidste år, at 92% af fritidsjobberne oplevede brud på regler eller love på deres job.

- De sager, som Jobpatruljen ofte møder, er, at de unge ikke har en ansættelseskontrakt, at alt for mange selv skal finde afløser ved sygdom og efterfølgende bliver snydt for løn under sygdom, selv om de har ret til det. De unge laver tunge løft og arbejder langt mere, end de må og uden pauser, påpeger Martin Thing, koordinator for Jobpatruljen.

Han tilføjer, at mange unge desværre ved alt for lidt om deres rettigheder i fritidsjobbet.

- Det er netop grunden til, at Jobpatruljen er så vigtig og derfor, vi forsøger at komme ud til så mange virksomheder og unge som muligt. Vi vil oplyse de unge om, hvad de har krav på, når de er på job. På den måde sikrer vi, at de yngste får en god start på arbejdsmarkedet, konstaterer Martin Thing.

Heldigvis er antallet af meget grove sager markant lavere, end hvad de 92% kan indikere. Jobpatruljen må dog stadig hvert år tilkalde politi eller Arbejdstilsynet, fordi de unges arbejdskraft bliver udnyttet.

Den 22. juli besøger Jobpatruljen feriejobbere på Vestegnens arbejdspladser.