29. september 2021
Banedanmark er ved at lægge sidste hånd på Hvidovretunnellen, der etableres under Vigerslev Allé og Allingvej parallelt med Holbækmotorvejen i Hvidovre. Foto: Banedanmark, december 2016
gallery icon

Se billedserie

Banedanmark er ved at lægge sidste hånd på Hvidovretunnellen, der etableres under Vigerslev Allé og Allingvej parallelt med Holbækmotorvejen i Hvidovre. Foto: Banedanmark, december 2016
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jernbane lægger spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jernbane lægger spor
Vestegnen - 20. december 2016 kl. 07:02

Den nye jernbane begynder at ligne - en rigtig jernbane med skærver og skinner.

Der er stor aktivitet langs den nye jernbane mellem København og Ringsted, som skærer igennem Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød, og med jævne mellemrum får Banedanmark optaget flotte luftfotos langs banen. De seneste er her fra december, hvor man blandt andet kan se, at der er ved at blive udlagt skærver og skinner på banen, og man kan se de mange anlægsaktiviteter i Hvidovre.

Aktiviteten er stor i Hvidovre, hvor veje bliver lagt tilbage til deres oprindelige forløb og genåbner for trafik i løbet af 2017.

Frem til udgangen af 2016 etablerer Banedanmark en permanent støjskærm mellem den nye jernbane og Allingvej på stykket fra Avedøre Havnevej og frem til Ulstrupvej, hvor Hvidovretunnellen starter. På det resterende stykke mellem Ulstrupvej og Hvidovrevej, opsætter Vejdirektoratet en støjskærm for at reducere støjen fra motorvejen.

I forbindelse med opsætningen af den permanente støjskærm, fjernes den midlertidige støjskærm, der har afskærmet byggepladsen, mens arbejdet med at bygge den nye bane har stået på.

Frem til udgangen af februar 2017 skal Banedanmark montere stibroen ved Ulstrupvej, som midlertidigt blev fjernet i foråret 2015 for at skabe plads til byggeriet af Hvidovretunnellen. I forbindelse med montage- og støbearbejdet, spærres Allingvej for gennemkørsel mellem Klardam og Dalumvej. Herudover skal der udføres en række afsluttende arbejder i forbindelse med Hvidovretunnellen, før man kan retablere veje, cykelstier, fortove, belysning mv.

Fra foråret 2017, når tunnellen står helt færdig, lægger Banedanmark sveller og skinner, opsætter kørestrømsanlæg samt etablerer det nye signalsystem. I 2018 skal banen prøvekøres, hvorefter den til sidst er klar til indvielse i december 2018.

I forbindelse med udlægningen af spor er der juleferie fra tirsdag morgen den 20. december og frem til tirsdag aften kl. 18.00 den 3. januar 2017 for de store, skinnekørende maskiner. I perioden den 20.- 23. december vil en dozer rette skærveoverfladen mellem Vallensbæk Sø og Pilemøllevej. Arbejdet foregår i dagtimerne.

Stemmer du til kommunalvalget i år?