21. maj 2019
Erhvervsminister Rasmus Jarlov besøger Vestegnen på mandag.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov besøger Vestegnen på mandag.
Foto: les kaner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jarlov: Positivt indspil fra Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jarlov: Positivt indspil fra Vestegnen
Vestegnen - 08. december 2018 kl. 10:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ser positivt på det indspil, som 11 omegnskommuner kom med for få dage siden. Blandt de 11 kommuner er Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

arrow Læs også: Fælles udspil om vækst: Omegnen er nøglen

I et indlæg under overskriften »Sammen er vi stærkere og større« skriver Rasmus Jarlov:

»Hovedstaden er langt mere end København. Derfor er det meget positivt, når 11 omegnskommuner nu samlet har givet indspil til regeringens arbejde med at gøre det mere attraktivt at investere, arbejde og bo i Danmarks hovedstad i fremtiden.

Ligesom de 11 omegnsborgmestre er jeg stærkt optaget af, at omegnskommunerne er og bliver en del af løsningen på udfordringerne i hovedstaden. Hovedstadens kommuner udgør nemlig ét sammenhængende område for erhvervslivet, som arbejdsmarked og til uddannelse.

Som Københavns omegns eneste repræsentant i regeringen har jeg derfor taget fat om en revision af den såkaldte Fingerplan, der regulerer hovedstadens fysiske udvikling. Ambitionen er at sikre, at boliger og erhverv samles omkring velfungerende infrastruktur og bysamfund med let adgang til grønne områder.

Jeg er som sagt opstillet og valgt i Københavns omegn, og revisionen af Fingerplanen er netop sat i gang for at skabe bedre muligheder for vækst og udvikling i hele hovedstaden.

Første del af revisionen blev lanceret i sommeren 2017, og aktuelt er vi i tæt dialog med hovedstadens kommuner om, hvilke konkrete forslag de har til yderligere forbedringer i og af Fingerplanen. Det er vi for at kunne melde revisionens anden del ud som en del af det kommende hovedstadsudspil. At det er noget, der har stor interesse, understreges af, at der er kommet 150 forslag fra stort set alle 34 kommuner.

Hovedstadsområdet er og skal fortsat være en blandet by med mange centre og en velfungerende infrastruktur. Ligesom der heller ikke er tvivl om, at bl.a. omegnskommunerne skal yde et væsentligt bidrag til at huse mange af de 200.000 nye borgere, der forventes at søge mod hovedstaden frem mod 2030, og mange af de virksomheder, uddannelsesinstitutioner og forskningsmiljøer, der skal skabe grundlaget for hovedstadens konkurrenceevne og velfærd fremover.

Jeg ser frem til en fortsat god dialog med omegnskommunerne om de konkrete initiativer, der vil være en del af udspillet om Hovedstaden 2030 og den reviderede Fingerplan.

Konkret forsætter dialogen allerede mandag den 10. december, hvor jeg sammen med Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget besøger bl.a. Hvidovre, Albertslund og Høje-Taastrup for at drøfte revisionen af Fingerplanen og det kommende udspil fra regeringen.«