12. august 2020
Vicedirektør for Hvidovre Hospital, Torben Mogensen var med på Team Rynkeby turen.
gallery icon

Se billedserie

Vicedirektør for Hvidovre Hospital, Torben Mogensen var med på Team Rynkeby turen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I den gode sags tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den gode sags tjeneste
Opdateret 13. juli 2015 kl. 17:28
Vestegnen - 13. juli 2015 kl. 17:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vicedirektøren for Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, trak i gul trikot, briller og hjelm og cyklede 1.200 kilometer til Paris for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Torben Mogensen, der privat bor i Greve, skrev dagbog under turen. Vestegnens læsere kan se med i dagbogen fra asfalten.

Fredag formiddag den 3. juli tog jeg sammen med mit hold afsted fra Rigshospitalet på Team Rynkeby-turen til Paris. I alt var vi cirka 1.400 cyklister fra hele Danmark som tog turen til Paris, for at samle penge ind til det gode formål. Der var rigtig mange, der var mødt op for at tage afsked med os. Om det var os ryttere, der trak, eller om det var konferencier Master Fatman og Christopher, vil jeg ikke gætte på. Men der var en flot optræden af dem begge.

Grillet pattegris

Første nat overnattede vi på Ærø. Marstal-boerne havde arrangeret et fantastisk måltid til os med grillet pattegris og fantastisk musik. Tak for det.

Siden gik turen til Tyskland i stegende hede. Puh ha! Men det gik med masser af væske. Bare temperaturen falder lidt.

Kun én fejl

Jeg har kun begået en fejl indtil videre: Jeg har alle mine gamle løbetrøjer med. Og det bliver jo bemærket, at der står Hvidovre Hospital på dem, når man cykler med kolleger fra Rigshospitalet.

Hurra for serviceholdet

Når man cykler ca. 8 timer om dagen glæder man sig til pauserne. Her kommer serviceholdet ind i billedet - og uden dem ingen tur til Paris.

Når vi kommer ind til frokost efter 4-5 timer på cyklen er der stillet drikkevarer og mad klar. Vi sætter virkelig pris på serviceholdet. Det er også dem, der laver vores cykler, når der er problemer.

Jeg tænker, at patienterne skal opleve den samme grad af service, når de kommer på danske hospitaler.

Mandag nåede vi halvvejs til Paris. Vi afventer spændt bjergetapen på onsdag. Uha

Frygter morgendagen

Så begyndte vi at møde bakker. Vi nåede til Holland efter at have kørt gennem det flade Tyskland.

I morgen er det »bjergetapen«, hvor vi skal over det frygtede Huy.

Jeg frygter i morgen.

Kongeetapen

Så blev kongeetapen overstået.

Vi cyklede i næsten 12 timer. Først op af Huy. Desværre måtte jeg ned at gå ved halvvejen. Men da vi kom op, var der mange hold fra Rynkeby. Det var kult at kommer over. Resten af dagen stod på bakker og regn. Men vi kom igennem.

I morgen er sidste lange etape. Derefter Paris. Glæder mig.

Lighed mellem kønnene

Så skete det. Vi havde vores sidste lange etape. 184 km. Mange bakker, men ikke helt så slem som »kongeetapen«.

Kvinderne på vores holde kørte generelt meget stærkt, så vi mænd måtte halse efter. Nina fra vores hold havde som opgave at trække en af de ældre gentlemen over (NB: Det var ikke undertegnede). Vi glæder os alle til, at vi kommer til Paris.

Paradekørsel

Så nåede vi Paris. Puha.

Det er været sjovt men også anstrengende. Man bliver en sammentømret gruppe på sådan en tur. Vi mødtes og kørte paradekørsel gennem Paris.

Pariserne, som måtte vente i lang tid, mens kolonnen passerede, må have undret sig over, hvad der foregik. De gale danskere.

Vi sluttede af med en stor fest, som det sig hør og bør. Glemt var regnen, varmen og de modbydelige bakker. Stolthed over, at vi gennemførte som et team, stod tilbage.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler de godt 1.200 km. til Paris for at samle penge ind til cancerramte børn og deres familier.

Holdet består af 1.450 motionscykelryttere og 350 hjælpere fordelt på 32 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøerne.

Læs mere på www.team-rynkeby.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?